Furiozni Kloppov stroj preko Firminovog hat-tricka razmontirao Arsenal

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.12.18. | 20:29

Sjajna partija Liverpoola.

Fantastičnu utakmicu odigrali su nogometaši Liverpoola u derbiju 20. kola protiv Arsenala. Redsi su na svom Anfieldu dočekali momčad Unaija Emerya i poslala ih natrag u London s pet komada u mreži. Točnije, završilo je 5-1 za domaće, iako nije sve izgledalo idealno za njih nakon 11 minuta igre.

Nakon početne nervoze i jednog sukoba gdje je Lichtsteiner laktom u glavu 'počastio' Manea, Senegalac nije ostao dužan Švicarcu, uhvativši ga za vrat, stanje se smirilo. Barem, što se fizičkih obračuna tiče, ali mreže su se tek tada počele tresti. Nakon malo više od deset minuta igre, Alex Iwobi fantastično je asistirao mladom Ainsleyu Maitland-Nilesu koji je s pet metara pogodio nebranjenu mrežu za neočekivano vodstvo 'Topnika'.

Sreća nije dugo trajala za gostujuće navijače. Roberto Firmino je iskoristio neshvatljiv nesporazum u obrani Arsenala i poravnao rezultat, da bi samo dvije minute kasnije slalomom izbacio dvojicu stopera 'Topnika' i mirno poentirao za rani preokret.

Nisu se tu zadržavala momci Jurgena Kloppa. Već u 32. minuti, Mohamed Salah nesebično upošljava Sadija Manea koji povisuje vodstvo na dva pogotka razlike, da bi sam Egipćanin realizirao jedanaesterac koji je skrivljen na njemu u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena za 4-1.

Utakmica se smirila u drugom dijelu, ali ekipa iz grada Beatlesa nije propustila dokrajčiti goste. Sead Kolašinac je u jednom duelu srušio hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena, a sudac je – po nekima olako – pokazao na bijelu točku. Ovog puta je siguran realizator bio 'Bobby' Firmino koji je ovim zgoditkom kompletirao svoj prvi hat-trick u Premier ligi.

Osim toga što je postao treći Brazilac s hat-trickom u Premiershipu (nakon Robinha i Afonsa Alvesa), njegov posljednji gol na utakmici bio je 155. u okršajima ova dva suparnika što ih čini najefikasnijim derbijem u engleskom prvenstvu.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">3 - Roberto Firmino has become the third Brazilian player to score a <a href="https://twitter.com/premierleague?ref_src=twsrc%5Etfw">@premierleague</a> hat-trick, after Robinho (Man City v Stoke in Oct 2008) and Afonso Alves (Middlesbrough v Man City in May 2008). Samba. <a href="https://twitter.com/hashtag/LIVARS?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LIVARS</a> <a href="https://t.co/kDpeVLh54X">pic.twitter.com/kDpeVLh54X</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1079089536406339585?ref_src=twsrc%5Etfw">December 29, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">154 - Mohamed Salah&#39;s penalty means Arsenal vs Liverpool is now the highest scoring <a href="https://twitter.com/premierleague?ref_src=twsrc%5Etfw">@premierleague</a> fixture in the history of the competition (154 goals). Bonanza. <a href="https://twitter.com/hashtag/LIVARS?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LIVARS</a> <a href="https://t.co/qqOCNj0gyi">pic.twitter.com/qqOCNj0gyi</a></p>&mdash; OptaJoe (@OptaJoe) <a href="https://twitter.com/OptaJoe/status/1079080332966748160?ref_src=twsrc%5Etfw">December 29, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Liverpool je ovom pobjedom pobjegao trenutno drugoplasiranom Tottenhamu na 9 bodova prednosti, ali približiti im se može Manchester City ukoliko sutra ostvari pobjedu u gostima protiv Southamptona. Građani trenutno imaju 44 boda, odnosno 10 manje od Redsa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Mohamed SalahRoberto FirminoDejan LovrenJurgen KloppPierre-Emerick AubameyangSadio ManeAinsley Maitland-Niles

Ostale Vijesti