Pixsell
Pixsell

FOTO Zaključen prvi Germania kup: „Turnir je bio dostojan završnice Kutije šibica“

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 07.10.24. | 11:38

Prošle subote i nedjelje u Poslovnom centru Agram održan je prvi Germania kup kojeg je osvojio MNK Sveti Josip JAKO Sport iz Dugog Rata.

Osam malonogometnih momčadi iz cijele države u dva dana nadmetalo se za najbolju momčad Germania kupa, pozivnog malonogometnog turnira ukupnog nagradnog fonda od 10 tisuća eura. Nakon 12 utakmica grupne faze natjecanja te četiri utakmice završne faze turnira, titulu najbolje malonogometne momčadi ponio je MNK Sveti Josip JAKO Sport, poznata dugoratska malonogometna momčad za koju je na Germania kupu zaigrao i - Filip Bradarić, proslavljeni hrvatski nogometaš koji je u karijeri nosio dres Hajduka, Rijeke, Cagliarija i, dakako, hrvatske nogometne reprezentacije.

Filip Bradarić u dueluFilip Bradarić u duelu

Zanimljivo, Sveti Josip JAKO Sport u prvom je kolu s 0-3 izgubio od Turbine, kasnijeg finalisita. No, Dugoraćani su potom pobijedili zagrebački Tupek Auto s 4-1, a prolaz u polufinale ostvarili su pobjedom nad zadarskim Stanovima 3-0 u nedjeljnom programu. U polufinalu su na poluvremenu gubili 0-1 od SC Torbe Debeljak, da bi u nastavku utakmice zabili četiri gola i prošli u finale u kojem su se 'osvetili' Turbini i s 3-1 pobjedom osvojili povijesnu 'kantu' Germania kupa. Dakle, ne računajući otvaranje turnira, osvajač turnira je upisao četiri pobjede u nizu uz gol-razliku 14-3.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

Jedan od junaka Svetog Josipa bio je najbolji vratar turnira Ivan Ninčević kojeg nije bilo prvog dana natjecanja, a u tri nedjeljne utakmice kapitulirao je samo dvaput, od čega je jednom nakon autogola, a drugi put iz šesterca..

"Turnir je bio stvarno odličan, momčadi su bile prilično jake, igrao se sjajan mali nogomet, uvjeti su bili pefrektni. Ma, sve je bilo vrhunski! Nemam što reći, osim čestitati svojoj momčadi na osvojenom naslovu i organizatorima na sjajno organiziranom turniru. Uvjeti za igru bili su slični Kutiji šibica na kojoj sam nastupao jednom, prije tri godine, tako da mi nije bilo teško prilagoditi se", rekao je Ninčević koji je, kao najbolji vratar turnira osvojio i putovanje za dvoje „Selectbox“ i Poklon bon Rost Športa.

Ivan Ninčević i novinar Germanijaka Alen Lesički dodijielio je nagrade za najbolje individualceIvan Ninčević i novinar Germanijaka Alen Lesički dodijielio je nagrade za najbolje individualce

I preostale dvije individualne nagrade pripale su igračima iz pobjedničke momčadi. Najbolji strijelac turnira s pet pogodaka bio je Luka Grubišić, donedavni igrač MNK Torcide i apsolvent medicine, koji svoje fakultetske obaveze neće moći uskladiti s treninzima futsalskog prvoligaša te će karijeru nastaviti niželigaškoj Podstrani...

"Turnir je bio vrhunski organiziran. Dvorana je nova, imali smo riješeni smještaj, hranu, piće, uvjete kakvi se rijetko viđaju. Što se tiče organizacije, mogu dati čiste petice. Mi smo na kraju osvojili turnir. Nastavili smo uspješno turnirsko ljeto. Na kraju smo bili najkvalitetniji i zasluženo pobijedili. Drago mi je zbog titule najboljeg strijelca turnira, ali to je ionako manje bitno. Ovaj put otvorilo se meni, neki drugi turnir će nekom drugom", rekao je Grubišić koji je zaradio putovanje za dvoje „Selectbox“ i poklon bon Agram kluba.

Luka Grubišić u akcijiLuka Grubišić u akciji

Najboljim igračem proglašen je Toni Rendić koji nastupa za MNK Split i koji je u finalu zabio spektakularan pogodak za 2-0 vodstvo svoje momčadi...

"Osvojili smo titulu protiv momčadi koja nas je pobijedila u prvom kolu i to s 3-0. No, taj rezultat nije bio realan. Trebalo nam je neko vrijeme da se priviknemo, na parket i posebno na loptu, jer na turnirima u Dalmaciji ne igramo s loptom broj pet. To nas je sve iznenadilo, a Turbina je odlična momčad i to je iskoristila. No, uspjeli smo se posložiti, drugu i treću utakmicu smo se priviknuli i na kraju zasluženo osvojili turnir. Taktički smo se pripremili za finale, dogovorili da ćemo ih pričekati malo iza centra. Pokazali su se kao jako dobri individualci, zatvorili smo im dva najbolja igrača i po meni nisu imali šanse", rekao je Rendić koji je sa sobom ponio i poklon bon za adrenalinsku vožnju na Automotodromu Grobnik i poklon bon Agram kluba.

Toni Rendić u akcijiToni Rendić u akciji

Frane Pleić, voditelj MNK Svetog Josipa, nije krio oduševljenje osvojenim pokalom s kojim će se sigurno 'hvaliti' u narednih najmanje godinu dana...

"Prije dolaska nismo bili upoznati s ostalim momčadima, odnosno s kakvim se protivnicima susrećemo. U prvu smo utakmicu uskočili praktički s puta. Nismo bili pravi i svaka iduća utakmica bila nam je eliminacijska. Nismo imali pravo na kiks. Stabilizirali smo se i svaku od iduće četiri utakmice odigrali smo koncentrirano, dominantno i taktički zrelo te na kraju zasluženo osvojili Germania kup", rekao nam je Pleić i otkrio koja mu je bila najstresnija utakmica turnira:

"Svakako polufinale. Gubili smo 0-1 do 27 minute. Nakon što smo izjednačili, otvorilo nam se. Zabili smo ubrzo dva gola, otišli na 3-1 i sve je bilo riješeno. Pohvalio bih organizatora na ovako kvalitetno organiziranom turniru. Mi se sada okrećemo Kutiji šibica, a iduće godine, naravno, stižemo po obranu naslova".

Frane Pleić, voditelj Svetog Josipa JAKO SportFrane Pleić, voditelj Svetog Josipa JAKO Sport

Drugo mjesto osvojila je momčad Turbine iz zagrebačkih Dugava koja je na turniru pokazala hrabar i fanatičan mali nogomet, a na svakoj utakmici imala je i veliku podršku navijača. Na kraju su pokleknuli u završnoj utakmici, a da nisu, vjerojatno bi Turbina imala najboljeg golmana (Marka Brlekovića) i igrača (Niku Tolja).

"Prije svega čestitam ekipi Sveti Josip iz Dugog rata na osvajanju naslova. Dosta smo loše ušli u finale, stvorili su nam u startu nekoliko prilika koje nisu realizirali. Uspjeli smo se posložiti, ali smo pred kraj prvog dijela nesretno primili gol. U nastavku smo dali sve od sebe, ali nismo se uspjeli vratiti. Svetio Josip je na kraju zasluženo osvojio naslov. Riječ je o odličnoj momčadi, kao i svim ostalima koje su sudjelovale na Germania kupu. Cijeli turnir je bio fantastičan, dostojan završnice Kutije šibica i ostalih najvećih malonogometnih turnira", rekao je Niko Tolj, a onda i pohvalio organizaciju turnira:

"Cijeli turnir je bio organizira top, baš smo se dobro zabavili. Mi smo škvadra, klapa, igramo iz srca, mlada smo momčad i za nas je nastup na ovakvom turniru samo dodatno iskustvo. Okrećemo se daljnjim izazovima".

Niko Tolj (desno)Niko Tolj (desno)

Treće mjesto na kraju je pripalo momčadi Unijabeton koja je u utakmici za broncu nadvisila SC Torbu Debeljak.

"Eto, moramo se zadovoljiti s osvojenim trećim mjestom. Za utakmicu polufinala imam osjećaj kao da smo mi igrali, a oni zabijali. Konačnih 2-5 nije realan rezultat. Ali. to je nogomet. Nekome uđe, drugome ne. Čestitam dečkima na pobjedi. Na kraju smo osvojili broncu. Gorak je okus u ustima zbog izgubljenog polufinala, ali svakako je bolje turnir zaključiti pobjedom. Čestitam svim suigračima", rekao nam je vratar Unijebeton Amar Duro koji je turnir zaključio s tri postignuta pogotka.

Amar Duro (Unijabeton)Amar Duro (Unijabeton)

Svi posjetitelji prvog Germania kupa, kako i oni koji su pratili turnir na kanalima SportKluba, bili su i više nego oduševljeni kvalitetom momčadi i nogometne igre. Tenzija je bilo vrlo malo, a momčadi su igrale hrabro i otvoreno.

Osim vrhunskog malog nogometa, prvi Germania kup začinio je i sjajni štimung kojeg je dodatno oplemenila popularna hrvatska televizijska voditeljica Valentina Miletić, zatim, Germanijine hostese i Germanijini influenceri, brojne aktivnosti i nagradne igre...

Nakon cijelog događaja možemo samo napomenuti - jedva čekamo iduću godinu!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024

Ostale Vijesti