Momčad iz Dugog Rata osvojila prvi Germania Kup!

Vrijeme Čitanja: 8min | ned. 06.10.24. | 18:58

U tijeku su posljednje četiri utakmice grupne faze natjecanja.

Prvo izdanje Germania kupa, održanog 5. i 6. listopada u zagrebačkom Agram centru pripalo je dugoratskoj momčadi MNK Sveti Josip JAKO Sport. Zanimljivo, Sveti Josip je u svojoj prvoj utakmici na turniru izgubio od zagrebačke Turbine s 0-3. Dugoraćani su potom pobjeđivali svoje protivnike s 4-1, 3-0, 4-1, a u finalu su se revanširali Turbini s novom uvjerljivom pobjedom te tako zasluženo osvojili prestižni Germania kup i prvu nagradu od sedam tisuća eura. 

Pobjedničkoj momčadi pripale su na kraju i sve individualne nagrade. Najboljim vratarom turnira tako je proglašen Ivan Ninčević. Najbolji strijelac bio je Luka Grubišić s pet pogodaka, a najbolji igrač, MVP turnira, Toni Rendić.

Pobjednička momčad MNK Sveti Josip JAKO Sport:

Ivan Ninčević, Ante Dragošević, Ivan Šarić, Duje Klarić, Luka Grubišić, Filip Bradarić, Marijan Tunjić, Toni Rendić, Ivan Vrbanić, Josip Željković, Ivan Ninčević. Voditelj: Frane Pleić

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno 18+)

(Tijek polufinala i finala pronađite ispod skupina A i B)

SKUPINA A

Drugi dan natjecanja otvaraju dvije zagrebačke momčadi Tupek Auto koji lovi drugi krug i Turbina koja je sigurna prva u skupini A. Turbina je prva povela preko Luke Bugarina, no Tupek Auto, koji je trebao slaviti sa što većom razlikom, uspio je preokrenuti na 3-1 do poluvremena golovima Mateja i Valerija Jurića te Muhameda Algouha. Zagrebački Palestinac zabio je i četvrti pogodak za Tupek, u trenucima kada je Turbina igrala s golmanom igračem, a na visokih 5-1 postavio je V. Jurić.

Nakon uvjerljive pobjede Tupek Auta bilo je jasno da je objema momčadima zuu drugoj utakmici dana Skupine A trebala pobjeda. Dugoratska momčad Sveti Josip JAKO Sport na odmor je otišla s minimalnom prednosti golom Ivana Šarića u petoj minuti utakmice. SVeti Josip u nastavku je potvrdio pobjedu dvama pogocima, Josipa Željkovića i Luke Grubišića tei osigurao plasman u polufinale turnira..

"Nakon jučerašnjeg dana, i poraza od 0-3, dignuli smo i rekli smo da možemo. krenuli smo jako, dobro otvorili utakmicu, poveli, a onda i potvrdili pobjedu. Čestitam momcima na fari play igri i pristupu. Sada igramo s Tobrom Debeljak. Ne znamo se jer još nikada nismo igrali jedni protiv drugih, ali vidjeli smo na ovom turniru da su jako dobra momčad. Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica", rekao je nakon utakmice Ante Dragošević iz Svetog Josipa

Subota, 5. listopada

Tupek Auto - MNK Stanovi 1-1

MNK Sveti Josip JAKO Sport - Turbina 0-3

Tupek Auto - MNK Sveti Josip JAKO Sport 1-4

MNK Stanovi - Turbina 1-2

Nedjelja, 6. listopada

Tupek Auto - Turbina 5-1

MNK Stanovi - MNK Sveti Josip JAKO Sport 0-3

Tablica

1. Turbina 201 6-6 6

2. MNK Sveti Josip JAKO Sport 201 7-4 6

3. Tupek Auto 111 7-6 4

4. MNK Stanovi 012 2-6 1

SKUPINA B

Prva utakmica skupine B bila je direktni sudar za prvo mjesto, a za SC Torbu Debeljak i utakmica za prolaz. U prvom dijelu igrala se čvrsta šahovska partija,Debeljičani su igrali sa skraćenom rotacijom, budući da Repić i Badrov nisu uspjeli stići u Zagreb, ali je dobro neutralizirala Unijinu igru s Durom kao golmanom-igračem te se na odmor otišlo s rezultatom 0-0. Unijabeton u nastavku je pojačala pritisak, no igra s visoko postavljenim Durom prvi put im se na turniru odbila o glavu te je Josip Anić sa svoje polovice zabio u praznu mrežu za vodstvo gostujuće momčadi. Unija je nastavila stiskati, a Torba se braniti i udarati iz kontranapada. Marin Karabatić zabio je nakon oduzete lopte za 2-0.

"Sjajna utakmica s obje strane. Borili smo se, budući da imamo samo jednu izmjenu. Stavili smo se, igramo čvrstu obranu, a naprijed uvijek uspijemo stvoriti nekoliko šansi. Danas nas je nagradilo i sada čekamo protivnika u polufinalu. Idemo dalje čvrsto i borbeno, pa što Bog da. Nadamo se najboljemu i da ćemo otići do samoga kraja", rekao je Josip Anić iz SC Torbe Debeljak koja tek treba saznati suparnika u polufinalu.

S druge strane. Unijabeton je saznala svojeg suparnika - zagrebačku Turbinu.

"Bila je čvrsta utakmica, znali smo i ranije da je riječ o odličnoj, organiziranoj momčadi kojoj ne treba puno šansi da bi kaznili svojeg protivnika. Imali smo svoje šanse, ali danas nismo pogađali ono što u subotu jesmo. Srećom, osigurali smo prolaz ranije pa nam ova utakmica nije bila od rezultatske važnosti. Idemo na Turbinu. U polufinalu je svejedno s kime igramo. Sve ekipe na turniru su fantastične i posebno u polufinalu nema slabijeg protivnika. Neće biti lagano, morat ćemo svih 40 minuta zapesti i dati 150 posto kako bismo mogli konkurirati za prolaz u finale", rekao je nakon utakmice Josip Nimac.

Posljednja utakmica grupne faze natjecanja, između Keraterma i Domino Malinga bila je za prestiž budući da obje momčadi nisu više mogle izboriti drugi krug. Keraterm se pokazao kao iskusnija i bolja momčad te je na krilima raspoloženog Ivana Bandića, potpisnika prvog, povijesnog hattricka na Germania kupu i Josipa Topića stigla do 4-1 pobjede nad Domino Malingom koji je turnir zaključio bez bodova.

"Bitno je da smo svi odradili svoj posao i, iako smo se od turnira oprostili ranije od očekivanog, zaključili smo ga uvjerljivom pobjedu čime smo osvjetlili sami sebe. Ostaje žal za ispadanjem, ali podignute glave možemo ići doma. Ogranizacija je bila odlična, ma, perfektna. Najbolje što sam vidio od dvoranskih turnira. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine", rekao je nakon utakmice strijelac hattricka Ivan Bandić.

Subota, 5. listopada

Unijabeton - Keraterm 3-0

Domino Maling - SC Torba Debeljak 0-1

Unijabeton - Domino Maling 2-1

Keraterm - SC Torba Debeljak 2-2

Nedjelja, 6. listopada

Unijabeton - SC Torba Debeljak 0-2

Keraterm - Domino Maling 1-4

Tablica

1. SC Torba Debeljak 210 5-2 7

2. Unijabeton 201 5-3 6

3. Keraterm 111 6-6 4

4. Domino Maling 003 2-7 0

POLUFINALE

Prvi polufinalni susret, kako se i očekivalo, bio je vrlo čvrst i izjednačen, a obje momčadi nisu ulazili u preveliki rizik jer je ulog bio - ogroman. Pred kraj prvog dijela prvo je kaznu od dvije minute dobila Turbina, no uspjela se obraniti da bi isključenje dobila Unijabeton. Fanatična Turbina uspjela je iskoristiti igrača više i preko Lovre Šimića, na asistenciju Timona Regvara stigla do prednosti od 1-0 s kojom se otišlo na odmor. No, Unija uzvraća u drugoj minuti nastavka. Petar Radoš zabio je na dodavanje Karla Darojkovića s lijeve strane.

Utakmica je u nastavku, što je također logično uzevši u obzir fazu natjecanja, bila najintenzivnija do sada. Turbina je dobila šesterac kojeg je realizirao Niko Tolj. No, mlada zvijezda Turbine je ubrzo napravila prekršaj i zaradila dvije minute isključenja. Iako je Unija igrala s igračem više u polju, do idućeg gola prva je stigla Turbina. To je ujedno bio najljepši gol cijelog turnira kojeg je oplemenio Luka Kramarić sjajnim pogotkom petom.

Ubrzo je Turbina dobila još jedno isključenje, a to je Unijabeton brzo iskoristila i smanjila preko Nimca. No, Betonci su bili na -1 manje od minutu. Niko Tolj iskoristio je istrčavanje Dure i zabio u praznu mrežu za 4-2. Sve je bilo riješeno minutu i pol prije kraja kada je Luka Kelava realizirao dodavanje N. Tolja za konačnih 5-2. Turbina je izbacila jednog od najvećih favorita turnira.

U drugoj polufinalnoj utakmici prva je do vodstva stigla Toricda Debeljak preko najboljeg strijelca dotadašnjeg dijela turnira Nine Jurjevića Adžića. Kao i u prethodnim utakmicama, SC Torba Debeljak je prepustila loptu drugoj momčadi i strpljivo čekala svoje prilike iz kontranapada. Imao je Sveti Josip više prilika do isteka poluvremena, ali mreže se više nisu tresle.

No, u drugom poluvremenu Svetom Josipu se otvorilo. Filip Bradarić prvo je zabio za 1-1 te se naš bivši hrvatski reprezentativac može pohvaliti kako je u svojoj bogatoj karijeri zabio i na Germania kupu. Do kraja utakmice zabijali su još Luka Grubišić dva i Ante Dragošević za 4-1 pobjedu momčadi iz Dugog Rata koja je tako stigla do plasmana u finale, a SC Torba Debeljak će protiv Unijebeton igrati za treće mjesto i nagradu od 1000 eura.

Turbina - Unijabeton 5-2

SC Torba Debeljak - MNK Sveti Josip JAKO Sport 1-4

UTAKMICA ZA 3. MJESTO

Dvoboj za treće mjesto bio je na kraju jednosmjerna ulica. Unijabeton od prve je minute nametnula presing i dominirala dvobojem, a već do poluvremena Bentonci su imali prednost od 3-0 dvama golovima Klarića i jednim Matovine. Amar Duro zabio je početkom nastavka za 4-0 i i činilo se da će treće mjesto pripasti zagrebačkoj momčadi. SC Torba Debeljak odigrala je turnir s jednom zamjenom i više nije imala snage. Barem se tako činilo u tum trenucima. Ipak, golman SC Torbe Vico Sušić vratio je Duri za raniji gol i smanjio na 1-4, a Marin Karabatić ekspresno zabija i drugi gol za Torbu te vraća neizvjesnost u utakmicu. Šest minuta prije kraja Karabatić ponovno pogađa i Torba se vratila na samo gol zaostatka.

Torba Debeljak krenula je po četvrti gol, Sušić je igrao u polju, a to je iskoristio Duro koji zabija svoj drugi gol na utakmici i treći na turniru za konačni rezultat od 5-3 za Uniju,

"Eto, moramo se zadovoljiti s osvojenim trećim mjestom. Za utakmicu polufinala imam osjećaj kao da smo mi igrali, a oni zabijali. Konačnih 2-5 nije realan rezultat. Ali. to je nogomet. Nekome uđe, drugome ne. Čestitam dečkima na pobjedi. Na kraju smo osvojili broncu. Gorak je okus u ustima zbog izgubljenog polufinala, ali svakako je bolje turnir zaključiti dečkima. Čestitam svim suigračima", rekao nam je vratar Unijebeton Amar Duro koji je turnir zaključio s tri postignuta pogotka.

SC Debeljak je na kraju ostao četvrti...

"Došli smo sa sedam igrača,, od kojih je samo jedan redovni član SC Torbe Debeljak. Tako da je ovaj rezultat veliki uspjeh za nas. Grupnu fazu odradili smo jako dobro, kao i prvo poluvrijeme polufinala. Dali su sve od sebe. No, nismo mogli više s tako kratkom rotacijom. Čestitam protivnicima na pobjedi u polufinalu i utakmici za treće jesto te, dakako, domaćinu na vrhunskoj organizaciji turnira", rekao je Bruno Torbarina, voditelj momčadi SC Torba Debeljak.

Unijabeton - SC Torba Debeljak 5-3

FINALE

Prije velikog finala prvog Germania kupa intonirana je državna himna. Momčad MNK Sveti Josip JAKO Sport kreirala je dobru priliku već u prvom napadu utakmice, ali Luka Grubišić nije uspio matirati Marka Brlekovića. Dugoratska momčad je imala veći postotak lopte u svojim nogama, a Turbina se orijentirala na kontranapade. No, obrane nisu popuštale koncentraciju niti na milisekundu te smo do samog kraja prvog dijela vidjeli tek nekoliko izglednijih pokušaja na gol. I, kada se činilo da ćemo na odmor otići s 'nulom', MNK Sveti Josip JAKO Sport uspio je zabiti. Ivan Šarić probio je desnu stranu i matjerao Marcela Carića da skrene loptu u vlastitu mrežu.

Josip Željković prvi je zaprijetio u nastavku, ali nije uspio svladati Brlekovića. No, ono što Željkoviću nije pošlo za nogom početkom nastavka, uspjelo je Toniju Rendiću 11 minuta prije kraja kada je okrenuo svojeg čuvara i majstorski pogodio za 2-0 prednost Dugoraćana. Turbina je krenula igrazti s golmanom igračem, a to je Dugavezima ostavilo dosta prostora u obrani, što je šest minuta prije kraja iskoristio Željković i zabio za, ispostavilo se, nedostižnu prednosti MNK Svetog Josipa.

Turbina je na kraju uspjela zbaiti počasni pogidak. Lovro Šimić realizirao je kazneni udarac za konačnih 3-1 za MNK Sveti Josip JAKO Sport.

Turbina - MNK Sveti Josip JAKO Sport 1-3

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024

Ostale Vijesti