Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

FOTO Reportaža s Bleda: “Pozdravite mi puno Šurjaka i Gudelja“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.07.24. | 08:00

Hajduk je popularan i u Sloveniji gdje se s nostalgijom sjećaju slavnih vremena splitskog kluba

Hajduk uživa u blagodatima Bleda, najpoznatijeg slovenskog turističkog odredišta, smješten u hotelu Park tik uz slavno jezero koje svakodnevno obilazi 'rijeka' turista. Međutim, Bijeli imaju svoj mir u hotelu u kojemu su smješteni sa srpskim Čukaričkim s kojim dijele prostor i istog tehničkog sponzora. Predivan pogled puca iz hotela na jezero, okruženo brojnim turističkim objektima koji su uz ljepote prirode podno Triglava mamac za goste iz čitavog svijeta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U stankama između treninga i obveza, igrači Gennara Gattusa, prošetaju malo uz 'rivu' gdje je kupanje dopušteno samo na određenim mjestima. Jer tamo gdje obitavaju patke i labudovi, kazna za 'bućkanje' je 200 eura.

U principu Hajduk trenira dvaput dnevno ukoliko talijanski trener ne odredi slobodno popodne ili je na rasporedu video analiza.

GermanijakGermanijak

Trenira se u nedalekom Lescu na igralištu lokalnog kluba Šobec gdje Hajduk ima i teretanu. Ni nedjelja nije bila slobodna, ujutro je bilo malo regeneracije za one koji su igrali protiv Šahtara i vježbi snage za one koji su manje, a za popdne je Gattuso pripremio sa svojim stožerom isječke s utakmice koja je bila najbolja tijekom ovih priprema.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Istina, glavna zvijezda u nedjelju bio je Hajdukov vozač Nikola Gotovac koji je pripomogao da se autobus pulske tvrtke pomakne s ceste nakon što mu je kolegi pozlilo, eto zauzeo je medijski prostor umjesto Marka Livaje i drugih splitskih prvotimaca.

Slovenci su živjeli svoj Euro u Njemačkoj, ponosni su na reprezentaciju Matjaža Keka, kažu nam 'eto, dalje smo dogurali od vas', ali unatočo tome nogomet će teško biti sport broj jedan u Deželi pored sve sile zimskih radosti.

GermanijakGermanijak

Pa smo tako nedaleko od Hajdukova hotela vidjeli akademiju koja je nazvana po Anžeu Kopitaru, njihovu najboljem hokejašu koji je krenuo iz obližnjih Jesenica do titule NHL prvaka. Neka je ljeto, u Bledu se radi i na ledu, a ispred kafića koji je čitav u hokejaškom tonu, naletjeli smo na jednog umirovljenog nogometaša koji nije htio da ga fotografiramo, ali je čuvši da smo iz Splita, odmah počeo govoriti o Hajduku.

„Je li ono godina 1911.? Vidite kako znam... Dolazio sam svojevremeno u Split, imam i dres Ivice Šurjaka doma, čuvam ga, to je bila sjajna generacija, a kasnije sam volio Ivana Gudelja“, poručuje nam. „Vi sigurno niste čuli za njih“, dodaje ne znajući da smo na zadatku.

GermanijakGermanijak

„Da, čuli... Gledali, razgovarali, pisali...“, odgovaramo spremno sugovorniku koji ne vjeruje da je u opisu posla imati brojeve telefona takvih legendi i idola iz mladosti.

„Pozdravite mi puno Šurjaka i Gudelja, ne vjerujem da će se Ivica sjetiti kad mi je dao dres, davno je to bilo“, nudi nam štivo Slovenac upoznat gdje su odsjeli hajdukovci, ponosan što je to drugu sezonu u nizu u njegovu mjestu.

I tako, malo leda, malo Bleda, čekamo vijesti oko Hajdukovih pojačanja za kojima vapi Gattuso kojemu trebaju krila da bi Hajduk letio terenom te bio spreman za početak sezone koja mu starta 25. srpnja prvim službenim dvobojem 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv HB Torshavna s Ovčjih Otoka na Poljudu. Uzvrat je kod njih sedam dana nakon, a onda za vikend u Split dolazi Slaven Belupo, otvaranje je to HNL-a za Bijele.

Još ih čekaju dvije utakmice, u utorak jutarnja s Ruh Lvivom gdje bi mogli većinom igrati mladi, a dan nakon ide se u Graz odmjeriti snage s Joseom Mourinhom koji vodi Fenerbahçe čiji je član još uvijek Edin Džeko, velika želja Hajduka. Inače, oko tisuću ulaznica predviđeno je za Hajdukove navijače i mogu se kupiti OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukBledGennaro GattusoMarko LivajaNikola GotovacIvica ŠurjakIvan GudeljAnže KopitarpripremeJose Junior MourinhoEdin DžekoFenerbahçeHB TórshavnKonferencijska ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti