REUTERS/Cathrin Mueller
REUTERS/Cathrin Mueller

Brazilac kojega Srna nudi Hajduku omaleni je dribler, a zatresao je mrežu i Barceloni

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 12:00

Visok je samo 165 centmetara, a u Šahtar je došao iz Sao Paula

Brazilac koji se spominje u kontekstu Hajduka, a proporuka je Darija Srne, Šahtarova sportskog direktora – je 19-godišnji Newerton.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Razgovarao je Srna s hrvatskim novinarima, te rekao da je u kontaktu sa splitskim klubom, sportskim direktorom Nikolom Kalinićem i trenerom Gennarom Gattusom. Razgovara se o posudbi Brazilca u Hajduk, no trenutno je ozlijeđen, a treća je opcija na krilnim pozicijama u Ukrajini.

Iza njega je 15 utakmica ove sezone i zabio jedan pogodak, a jedan mu je poništen i to protiv Barceloni. Zatresao je mrežu Barceloni, no na kraju se nije brojilo.. Vrijednost na Transfermarktu mu je 2,5 milijuna eura..

Zanimljiv je igrač, nije slučajno u Šahtaru koji ga je doveo i Sao Paula, omaleni dribler koji je visok samo 165 cm.

Pitanje je težine ozljede, za koliko bi se mogao vratiti u prethodno stanje i u kojemu bi roku mogao biti spreman za teren, jer Hajduku je nužno potrebna širina na krilima.

Još jednom je Gattuso istaknuo da mu trebaju pozicije na krilima gdje Hajduk ima samo Ivana Perišića i Emira Sahitija. Perišić se priključuje 12. srpnja, a Sahiti bi mogao otići, pogotovo što je Šahtaru postigao pogodak i ponovno se ukazao te postao zanimljiv skautima.

Hajduk je već s Šahtarom ove zime pregovarao oko Oleksija Kaščuka koji na kraju nije došao, a od ovog ljeta je slobodan igrač.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NewertonHajdukŠahtarDarijo SrnaNikola KalinićGennaro GattusoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti