GNK Dinamo
GNK Dinamo

FOTO Kelava u ime Dinama posjetio teško bolesnog Kocha i darovao mu prigodan poklon

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 15:48

Dva bivša Dinamova vratara spojila je sada, nažalost, tužna priča

“Želim zadnji put vidjeti prijatelje i još jednom uživati u nogometu”, rekao je prije koji dan 52-godišnji Georg Koch za Bild u najavi humanitarne utakmice koja se igra baš danas, a koju je sam organizirao. Na njoj će zaigrati legende njegovih klubova, Fortune iz Düsseldorfa i igrači matičnog Marienfelda u kojem je počeo karijeru tijekom koje je imao 213 utakmica u Bundesligi. Cijeli iznos od ulaznica Koch je odlučio uplatiti zakladi Sveti Augustin, koja skrbi o djeci koja boluju od raka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Među njegovim prijateljima je i Ivan Kelava, još jedan bivši vratar Modrih koji je sada posjetio svoga kolegu i uručio mu dres s natpisom 'Koch mit uns' koji su Bad Blue Boysi podigli na tribinama nakon što je Koch javno obznanio da boluje od raka gušterače. Godinu dana kasnije je objavljeno kako boluje od teške bolesti, a liječnici su mu dali šest mjeseci života, ali on je njihove prognoze nadmašio, no pitanje je koliko dugo će još moći biti ovu bitku.

“Ponosan sam što će toliko mojih prijatelja doći u i zaigrati u plemenitu svrhu. Naravno da bih i ja volio biti s njima u kopačkama, ali… To više nije moguće. No barem ću izvesti početni udarac. Svjestan sam da ću taj put puno mojih prijatelja koji mi puno znače vidjeti po zadnji put. Zato ću se truditi uživati u svakom trenutku”, emotivno je rekao za Bild bivši vratar Dinama.

Koch je za Modre branio 39 puta pa nakon osvojene duple krune otišao u bečki Rapid, a karijeru je završio u svibnju prošle godine kada je objavio kako napušta klupu njemačkog trećeligaša Viktorije iz Kölna iz osobnih razloga.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Georg KochIvan KelavaGNK Dinamo

Ostale Vijesti