Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Teško bolesni Koch organizira utakmicu: “Znam da ću tad zadnji puta vidjeti prijatelje, želim uživati u svakom trenutku”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 10:57

Utakmica će se odigrati u subotu i humanitarnog je karaktera

“Ponosan sam što će toliko mojih prijatelja doći u i zaigrati u plemenitu svrhu. Naravno da bih i ja volio biti s njima u kopačkama, ali… To više nije moguće. No barem ću izvesti početni udarac. Svjestan sam da ću taj put puno mojih prijatelja koji mi puno znače vidjeti po zadnji put. Zato ću se truditi uživati u svakom trenutku”, emotivno je rekao za Bild bivši vratar Dinama, Georg Koch, koji je za Modre branio 39 puta pa nakon osvojene duple krune otišao u bečki Rapid, a karijeru je završio u svibnju prošle godine kada je objavio kako napušta klupu njemačkog trećeligaša Viktorije iz Kölna iz osobnih razloga. Godinu dana kasnije je objavljeno kako boluje od teške bolesti, a liječnici su mu dali šest mjeseci života, ali on je njihove prognoze nadmašio, no pitanje je koliko dugo će još moći biti ovu bitku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Točnije, Koch boluje od raka gušterače koji je, nažalost, u terminalnoj fazi i nema šanse za oporavak. Ovo je utakmica u kojoj je i sam priznao pobjedu okrutnom protivniku, ali zbog toga želi na najbolji mogući način iskoristiti preostalo vrijeme.

“Želim zadnji put vidjeti prijatelje i još jednom uživati u nogometu”, rekao je 52-godišnjak zbog kojeg će u subotu od 15 sati zaigrati legende njegovih klubova, Fortune iz Düsseldorfa i igrači matičnog Marienfelda u kojem je počeo karijeru tijekom koje je imao 213 utakmica u Bundesligi. Cijeli iznos od ulaznica Koch je odlučio uplatiti zakladi Sveti Augustin, koja skrbi o djeci koja boluju od raka.

Iako prolazi kroz težak period u životu, Koch je odlučio još jednom pomoći drugima.

“Zato što znam kako je užasno čuti da imaš rak. Ali, koliko god je meni ili drugom odraslom to užasno, djeci i njihovim roditeljima je gore. Ja sam na kraju svog životnog puta no mogu se osvrnuti i reći ‘Imao su ispunjen život’. Jako malo ljudi može reći da je uspjelo hobi pretvoriti u karijeru pa onda od toga još i dobro zaraditi. Jako sam zahvalan na tome. A kad ovako nešto pogodi djecu, to je onda daleko teže”, rekao je Georg Koch.

U razgovoru za Bild objasnio je zašto je osobno sve organizirao.

"Zato što je ta utakmica i sve oko nje ono što radim iz srca. Nikada nisam igrao oproštajnu utakmicu. Sada ju organiziram u rodnom gradu i tome se već dugo radujem."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoGeorg Koch

Ostale Vijesti