Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Escobar i dalje čeka na prvu pobjedu: Igramo u grču, s tri boda bismo relaksirali igrače

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 15:04

Na debiju je uzeo bod Dinamu, ali to je sve pozitivno što je napravio, jer njegova momčad i dalje, nakon 11 utakmica (a tu je i jedna iz kupa) ne zna za pobjedu.

Kada je Sergi Escobar, prije otprilike mjesec dana, došao na klupu Šibenika, pripremili smo na našem portalu tekst o stranim trenerima i na temelju istog zaključili kako ga čeka težak posao na klupi Šibenika. Danas se to pokazuje točnim.

Jednostavno, došao je u krivo vrijeme, točnije najgori mogući trenutak. Momčad je bila u negativnom nizu, koji je prati i danas, i trebalo je vaditi vruće kestenje iz vatre, a sve to s momčadi o kojoj nije znao ništa, i u ligi, u kojoj nije znao ništa. Na debiju je uzeo bod Dinamu, ali to je sve pozitivno što je napravio, jer njegova momčad i dalje, nakon 11 utakmica (a tu je i jedna u kupu) ne zna za pobjedu.

Najbliže njoj Šibenčani su bili u prošlom kolu protiv Gorice, ali na kraju su morali braniti i taj jedan, jer su ostali s igračem manje na terenu. Nova prilika za prekid te neugodne tradicije im je sutra.

„Bili smo na dobrom putu da protiv Gorice upišemo važnu pobjedu. No, jedna individualna greška skupo nas je koštala. To nas još više obvezuje da u subotu ostvarimo tri boda, koja će zasigurno relaksirati igrače u nastavku prvenstva. S pobjedom igrači više ne bi bili u grču zadnjih 15-ak minuta utakmice kao što je to bilo s Goricom“, kazao je trener Šibenika.

Po njegovu momčad Slaven je jedan od neugodnijih protivnika, jer ga nijednom tijekom sezone nisu pobijedili. Štoviše, prije nekoliko mjeseci na svom su Šubićevcu primili tri komada. Vratar Lovre Rogić, koji je između vratnica zamijenio Nediljka Labrovića, nada se drugačijoj priči ovaj put.

„Taj statistički podatak nam ne ide na ruku. Činjenica je kako je Belupo u dobroj formi, ali mi moramo napraviti sve da prekinemo našu lošu seriju. Moramo pripaziti na njihove odlične napadače Krstanovića i Knolla te popraviti igru u prekidima, koja nas je koštala puno bodova ove sezone“, rekao je vratar Šibenika.

Da stvar po domaću momčad bude još nelagodnija, Escobar sutra neće moći računati na Minu, koji odrađuje crveni karton, ozlijeđenog Mesu, a vrlo vjerojatno ni na Princea Ampema. S druge strane, u kadar mu se vraćaju Martin i Batarelo, dok je prinova Močinić i dalje na čekanju zbog papira.

Utakmica na Šubićevcu igra se u 17 sati.



Tagovi

Sergi EscobarNK ŠibenikSlaven Belupo

Ostale Vijesti