Screenshot Twitter
Screenshot Twitter

Erdogan nazvao Turke u svlačionicu, a turski mediji pišu: "Da nije bilo 'pantere' Livakovića, slavili bi i uvjerljivije"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 08:35

Turski narod očekivano je presretan nakon velike pobjede njihove reprezentacije u Osijeku

Turska nogometna reprezentacija ostvarila je jednu od najvećih pobjeda novije povijesti, U debiju hrvatske reprezentacije u Opus Areni, Turska je slavila s 1-0 i preuzela čelo kvalifikacijske ljestvice. Turska će s dvije pobjede u iduće dvije utakmice, protiv Latvije na domaćem terenu i Walesa u studenom sigurno izboriti plasman na Euro 2024., a Njemačku mogu potvrditi već i u nedjelju, ako pobijede Latviju, a Hrvatska svlada Wales u Cardiffu. Prema tome, Turci su pobjedom u Osijeku praktički već osigurali Euro, a sada ga trebaju još samo matematički potvrditi na zelenom terenu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Turski igrači i stručni stožer su nakon velike pobjede u Hrvatskoj bili oduševljeni, a potom su dobili neočekivanog čestitara. Ministra sporta Osmana Asika Baka na telefon je nazvao ni manje ni više nego predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan koji je čestitao treneru Vincenzu Montelli i kapetanu Hakanu Calhanogluu na velikom uspjehu. Erdogan je razgovarao s veznjakom Intera Calhanogluom koji ga je stavio na 'spikerfon'.

"Čestitam vam, iako je bilo jako teško. Ovo je veliki rezultat. Nadam se da ćemo pobijediti Latviju u Konyi i zadržati prvo mjesto. Posebne čestitke idu Montelli", rekao je Erdogan, a Talijan je nakon poziva Calhanoglua uzvratio: "Velika je čast predstavljati Tursku u nogometu. Ponosni smo jer smo ostvarili ovu pobjedu".

Svlačionicom se prolomio pljesak.

Turski mediji očekivano hvale Montellu i svoje reprezentativce nakon velike pobjede na Pampasu.

"Ne samo da je Montella odlično pripremio ovaj dvoboj, nego je i uvjerio igrače u svoju strategiju. Momčad koja je krenula od prve minute imala je osam igrača iz turske Süper Lige, što nismo često viđali posljednjih godina. Plan je bio jasan. Zaštititi centar i napasti hrvatske bekove, pokušati domaćine držati što dalje od gola. Što je utakmica odmicala, to je Hrvatska postajala slabija, a mi bolji. Montella je odlično reagirao na Dalićeve tri promjene u 63. minuti. Kada vidimo kako je Montella vodio ovu momčad u jučerašnjoj utakmici, sve više do izražaja dolaze greške koje je radio Kuntz. Montellin mentalitet je jednostavno drukčiji. S reprezentacijom je napravio ono što je, recimo, Regragui napravio s Marokom, dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva u Kataru", piše Hurryjetova Spor Arena.

Najčitaniji turski sportski dnevni list FotoMac, također slavi svoje reprezentativce:

"Sve nas je interesiralo kako će reprezentacija reagirati pod Montellom, budući da smo prije toga igrali destruktivan nogomet. Ušli smo u utakmicu odlično, ali Livaković je djelovao kao pantera. Uzeli smo Hrvatima loptu, bili smo superiorni i vezi, a onda smo zabili. Mogli smo slaviti i uvjerljivije. Svaka čast Montelli, posebno jer je stavio toliko igrača iz naše lige. Četiri iz Fenerbahcea i tri iz Galate. Igrači su sjajno surađivali jer se poznaju. Montella je krenuo sjajno, implementirao je svoj plan i još je ohrabrio igrače. Sada nam je posao u grupi puno lakši. Ovo je sjajni poklon za 100. obljetnicu Republike. Igrači, sve ste nas razveselili ovom povijesnom pobjedom. Neka zvijezde poljube našu djecu u čelu. Hvala vam!", stoji u izvještaju Foto Maca. (nr)



Tagovi

Vincenzo MontellaTurska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024Euro 2024

Ostale Vijesti