Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Era poslije Miereza: Zira će pokazati pravo lice Osijeka

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.08.24. | 08:00

U gradu na Dravi sve je spremno za okršaj 3. kvalifikacijskog kola za Konferencijsku ligu u kojoj će Osijek dočekati Ziru iz Azerbejdžana (Opus Arena, 20 sati)

U čudnom raspoloženju Osijek dočekuje Ziru. Dan prije prvog dvoboja, odjeknula je bomba! Germanijak je prvi donio u eter kako Osijek nastavlja bez Ramona Miereza. El Toro je u četvrtak pokupio stvari, pozdravio se sa svlačionicom i upisao se u “bivše”. Nova destinacija je Dubai, novi klub Al Jazira...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I malo tko je u srijedu mislio o Ziri, o toj prvoj utakmici 3. kvalifikacijskog kola za Konferencijsku ligu i svemu onome što Osijek čeka večeras na Opus Areni. Gledajući s distance, malo bizarno je djelovala press konferencija Federica Coppitellija koji je u trenucima dok se Mierez spremao za odlazak pričao o Čavlini, Ziri, nedjeljnom derbiju s Dinamom pa u konačnici i Mierezu. Naime, na pitanje kolege razmišlja li o opciji da u sljedećim utakmicama krene s dva napadača; Matkovićem i Mierezom, talijanski trener odgovorio je potvrdno. Sumnjamo da nije znao što se valja iza brda, ali...

“Idućih dana nas očekuju dva kvalitetna suparnika, jedan na razini Lige prvaka a drugi na Europske lige. Zira je ambiciozna, ispali su od Šerifa tek nakon jedanaesteraca. Oni su stvoreni za naslov prvaka svoje zemlje, a sjetimo se što je Karabah prošle sezone radio u Europi”, rekao je trener Osijeka dodavši kako je zadnja utakmica ostavila gorak okus u ustima, ali da se njegovi igrači moraju skupiti i pokazati snagu na terenu.

A ondje će morati bez spomenutog Miereza, ali i bez Guedesa čija se ozljeda čini puno ozbiljnijom nego je to bilo u prvi trenutak. Prema nekim informacijama, Guedes neće biti na raspolaganju niti u derbiju protiv Dinama. Dobra vijest svakako je povratak Nejašmića koji će zauzeti svoje mjesto u sredini terena pa bi na klupu mogao mladi Mikolčić koji se pokazao kao pravo osvježenje. Svi ostali su spremni i čekaju priliku protiv jedne ozbiljne momčadi koja je prvu prepreku prošla bez stresa.

“Zira je dvije razine iznad Levadije. Prije svega su tehnički izuzetno kvalitetni i vrlo iskusni”, smatra Coppitelli koji je pozvao navijače da im daju potporu s tribina.

“Mislim da mogu govoriti i u ime svih igrača, potpora navijača je bila izvanredna! Mislim da su svi razumjeli da smo momčad koja neće uvijek biti savršena, ali koja je pripremljena za borbu na terenu do posljednje minute. Želim im se zahvaliti svima na potpori”.

Utakmica na Opus Areni počinje u 20 sati, a sudačka ekipa dolazi iz Grčke. Glavni je Aristotelis Diamantopoulos, pomoćnici su: Konstantinos Psárris i Konstantinos Triantafyllou. Četvrti sudac je Konstantinos Perrakis dok je VAR: Stefanos Koymparakis a AVAR: Spyridon Zampalas.

OČEKIVANE POSTAVE:

Osijek (4-2-3-1)

Čavlina - Omerović, Duarte, Jelenić, Jurišić - Nejašmić, Soldo - Bukvić, Lima Pušić - Matković

Zira (4-2-3-1)

Silva - Alijev, Mutsinzi, Renato, Martins - Zebli, Ibrahimi - Djibrilla, Nrijev, Utzig - Volkovi



Tagovi

NK OsijekKonferencijska ligaZira

Ostale Vijesti