Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Dobro da je Osijek dovoljno odmakao od borbe za ostanak

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.04.23. | 08:00

U Gradskom vrtu tribine su počele prozivati odgovorne u klubu, oni im uzvraćaju poljupcima pa uz policiju napuštaju travnjak

U Gradskom vrtu ozbiljno kuha. Strpljenja je čini se sve manje. Tribine prozivaju na odgovornost, a oni odgovorni im uzvraćaju poljupce pa uz policiju napuštaju travnjak.

Momčad je dosegla dvoznamenkasti broj utakmica bez pobjeda, a trener poručuje:

“Nismo pobijedili, ali kao da jesmo. Imamo se za što uhvatiti”.

Uglavnom, na gradu na Dravi je cirkus u kojem se ne zna tko pije a tko plaća. Krenulo je tijekom tjedna kada su iz prve momčadi odstranjeni Diego Barri i Mihret Topčagić. Službeni razlog nije poznat, a kada je takva situacija onda krenu priče…


Prema jednoj od verzija, Barri je maknut zato što je išao malo jače na treningu pa je “teže” ozlijedio Nejašmića i Miereza. Ovo “teže” shvatite uvjetno obzirom da je Mierez unatoč toj “teškoj ozljedi” zaigrao protiv Lokomotive i zabio dva gola. Uglavnom, da nisu u konkurenciji saznali su u petak. I to ne od trenera Perkovića kako se očekivalo već od “nekog iz kluba”. Perković je išao linijom manjeg otpora pa je samo kratko izvijestio njihove suigrače kako Barri i Topčagić “nisu dobri s ekipom”. Što god to značilo.

Prema mišljenju koje su podijelili u neformalnom razgovoru s navijačima, suspendirani dvojac smatra kako je njihov krimen taj što ih je u Osijek doveo Bjelica. Doduše, ima nešto i u činjenici da su ušli u zadnjih šest mjeseci ugovora, ali u identičnoj situaciji je i Marin Leovac koji je ipak morao na klupu. Valjda nije imao tko čuvati dječji vrtić koji je Leo imao oko sebe.

U utakmici je Osijek pokazao više od Lokomotive. To je činjenica. No tih 2:2 je nekako najrealniji ishod nakon svega što smo vidjeli.

A ono što nije bilo u televizijskom prijenosu jest verbalni obračun Kohorte i sportskog direktora Ivice Kuleševića koji je, mora mu se priznati, pokazao da za razliku od mnogih ima hrabrosti pa je nakon utakmice otišao do istočne tribine gdje ga je dočekalo skandiranje:

“Kakvo je stanje”?

Tribina se referirala na komunikaciju Kuleševića i novinara Jutarnjeg lista na press konferenciji kada se sportski direktor čudio dojmu novinara da situacija u Osijeku nije baš najbolja pa odgovorio protupitanjem:

“A u kakvom smo mi to stanju”.

Kako bilo, susret Kohorte i Kuleševića završio je izrazima “ljubavi” u kojima je glavni i odgovorni za sportsku politiku kluba slao poljupce navijačima pa uz pratnju policije otišao s travnjaka.

U isto vrijeme je Borimir Perković otkrio kako je veliki fan filma “Beskrajan dan”. Naime, trener Osijeka je rekao pred medijima kako je ovo utakmica “Koju bi htio gledati iznova iz dana u dan”.

Valjda je Perković od silne euforije zbog dva postignuta gola zaboravio da je završilo remijem i da je Osijek dosegao 10. utakmicu HNL-a bez bodova. No, dobro, to su nijanse…

Sada je glavno pitanje kako dalje. Jedan će navijač zaključiti kako je jedina dobra stvar što je Osijek skupio dovoljno bodova pa ne treba strepiti oko ostanka u ligi jer čini se da rijetko tko polaže neke nade da će se sačuvati to treće mjesto koje vodi u Europu.

Do kraja je još sedam utakmica i treba sve napraviti da se iz njih izvuče maksimum. Najbolje što se može. Ako su Omerović, Živković, Bukvić, Janjić, Bakić i Cvijanović ti na koje se računa da će biti nositelji igre u sezonama koje slijede, onda ih treba gurnuti u vatru. Pa ako već ne pobjeđuješ, barem odgajaš novu generaciju.




Tagovi

NK OsijekIvica KuleševićKohortaDiego BarriMihret TopčagićHNL

Ostale Vijesti