Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Spektakl u Gradskom vrtu: Čudesne škarice Aliyua, dva gola Miereza, sumnjiva sudačka odluka i nastavak serije Osijeka bez trijumfa!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 15.04.23. | 19:02

Osijek je prekinuo domaći golgeterski post s dva gola Miereza, no do punog bodovonog plijena nisu stigli čime se serija popela na 10. utakmicu bez pobjede.

Osijek i Lokomotiva podijelili su bodove na Gradskom vrtu odigravši prilično sadržajnu utakmicu u kojoj smo svjedočili po dva gola sa svake strane, promašenom kaznenom udarcu Špoljarića i kontroverznoj odluci glavnog suca koji je već izvadio žuti karton igraču Lokomotive koji je trebao biti isključujući, da bi se na koncu predomislio… Vidjeli smo i strašan gol Aliyua koji je škaricama iznenadio Malenicu, ali i prekid domaćeg golgeterskog posta Osijeka. Međutim, dva gola Miereza nisu bila dovoljna za puni bodovoni plijen čime je Osijekova serija bez HNL pobjede popela na 10. utakmicu.

Krenulo je svečarski. Igrači su pozdravili Kohortu i čestitali na rođendanu, dok je klub pripremio prigodan dres povodom 100. utakmice Ramona Miereza u dresu kluba s Gradskog vrta.

A na gesti pažnje Mierez je uzvratio onime za čime su žudjeli na Gradskom vrtu gotovo 76 dana… Igrala se 9. minuta kada je mladi Omerović nabacio a Mierez glavom poslao loptu iza Čavline. Prethodno je dobru priliku imao Žaper, dok je Lokomotiva odgovorila preko Aliyua u čijem udarcu nije bilo preciznosti.

Inače, bio je zanimljiv pogled na rezervnu klupu Osijeka koju bi kolokvijalno mogli nazvati “Leovac i dječji vrtić”. Naime, nakon što je Perković iz momčadi odstranio Topčagića i Barrija (navodno je na treningu bio malo nervozan pa ozlijedio Miereza i Nejašmića), na klupi su iskusnom Leovcu društvo činili Barešić, Janjić, Stanušić, Živković, Bakić i Cvijanović. Svi odreda mladići čije vrijeme tek dolazi.

Za dozu zanimljivosti pobrinula se i Lokomotiva. Naime, činilo se kako je sezona završila za Bubanju da bi na dan utakmice Germanijak saznao potpuno suprotne vijesti. Uzrok bolovima u peti bile su loše kopačke. Čim se to dijagnosticiralo, Bubanja se preko noći oporavio i pronašao svoje mjesto u udarnoj postavi koju je trener Čabraja poslao na Gradski vrt.

Izjednačenje je stiglo u 22. minuti. Malo stariji će se prisjetiti legendarnog filma “Bijeg u pobjedu” u kojoj je glumačku rolu imao čudesni Pele i njegovog gola škaricama nakon što je prethodno primio i smirio loptu prsima. E pa identičan pogodak upisao je Aliyu nakon dodavanja Cipetića s desne strane. Svakako pogodak koji kandidira za jedan od najatraktivnijih u ovoj sezoni HNL-a.


Osijek je dobio kazneni udarac nakon duela Jugovića i Stojkovića koji je sudac prethodno provjeravao na VAR monitoru. Nekima je kazneni udarac najizglednija prilika, no ne i Osijeku. Treći izvođač u ovoj sezoni bio je Špoljarić koji se nije pokazao ništa uspješnijim od Caktaša i Miereza. Naime, vratar Čavlina je obranio njegov udarac… Malo kasnije vratar Lokomotive pokazao je zašto ga smatraju najvećim draguljem hrvatskog nogometa među vratnicama. Našao se Čavlina oči u oči s Mierezom pa izašao kao pobjednik iz tog duela.

Tek su centimetri dijelili Fiolića da dovede Osijek u vodstvo početkom nastavka kada je probao iz daljine. Drugi pokušaj za Fiolića stigao je nakon što ga je poslužio Bukvić, ali Čavlina je bio na mjestu. Opasno je živjela Lokomotiva u tim trenucima. Posebno su raspoloženi bili Omerović i Bukvić, ali nedostajao je završni udarac.

Sudac Dario Kulušić prilično je iznervirao domaću publiku nakon što je već izvadio karton poslije duela u kojem je Mateo Marić srušio Fiolića, da bi na koncu samo usmeno upozorio veznjaka Lokomotive. Inače, bio bi to isključujući karton za Marića. Upitna odluka o kojoj će svakako biti riječi u sudačkim analizama.

Unatoč tome što je Osijek bio puno bolji u nastavku, svoju dominaciju i prilike nisu iskoristili pa je prema starom dobrom običaju stigla kazna. Čabraja je u igru ubacio Tucija i Kulenovića i upravo je ta kombinacija dovela Lokomotivu u vodstvo u 80. minuti. Tuci je nabacio a Kulenović glavom pogodio nebranji dio Maleničine mreže... Već smo spomenuli kako Osijek nije iskoristio svoje izgledne prilike, no do izjednačenja je stigao praktički iz ničega. Na nabačenu lopta Fiolića u bunar, najbolje se snašao Mierez koji glavom matira Čavlinu za izjednačenje rezultata. Par trenutaka kasnije je Malenica spriječio Kulenovića u 100 postotnoj prilici.

Osijek - Lokomotiva

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Pomoćnici: Bojan Zobenica (V. Gorica) i Goran Perica (Šibenik). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Benkovac). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar), AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Strijelci: Mierez (9. Omerović), 1:1 Aliyu (22. Cipetić), 1:2 Kulenović (80. Tuci), 2:2 Mierez (85. Fiolić)

Žuti kartoni: Jurčević, Omerović (Osijek); Stojković, Marić, Kačavenda, Tuci, Aliyu (Lokomotiva)

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Barišić, Žaper, Jurčević - Fiolić, Jugović (od 68. Živković) - Bukvić, Caktaš, Špoljarić - Mierez

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Cipetić, Mersinaj, Kalaica, Žilinski (od 77. Žilinski) - Bubanja, Marić (od 77. Smakaj) - Kačavenda, Stojković (od 68. Tuci), Goričan (od 55. Kulenović) - Aliyu



Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti