Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Do Hrvatske se čuje turiranje Tractora: Dragan Skočić ima novi posao!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.07.24. | 08:40

Vratio se u zemlju s kojom je ostvario najveći uspjeh u svojoj karijeri

Prvog dana srpnja HNS je na službenoj stranici objavio kako je Savez odlučio sporazumno raskinuti suradnju s Draganom Skočićem. Riječki strateg se na klupi U21 reprezentacije zadržao nešto više od godinu dana te je za to vrijeme upisao četiri pobjede, tri remija i pet poraza. Ukratko, Skočić je otkaz zaslužio, a zbog njegovog pristupa sedmoj sili, gledanju s visoka te samog garda kojeg je zauzeo od prvog dana otkako je preuzeo mlade Vatrene, zbog njegovog odlaska nije puštena nijedna suza.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na Euru U21 u Rumunjskoj napravio je nekoliko kardinalnih pogrešaka te je generacija Kotarskog, Franjića, Galešića, Perkovića, Sigura, Bulata, Fruka, Baturine, Frigana, Belje i Šimića primarno zbog njega i njegovih odluka zapela u grupnoj fazi. U svim utakmicama Hrvatska je odigrala ispodprosječno, a sama činjenica da su najbolje ocjene zaslužili vratari Kotarski i Pandur dovoljno govori o tome kako je izgleda igra mladih Vatrenih kad je ‘po tabli crtao’ Dragan Skočić.

Ni kasnije mladi Vatreni nisu briljirali, ali se rezultatski situacija u kvalifikacijama za Euro 2025 ipak malo stabilizirala. I to samo rezultatski, jer igra, ideja... To je i dalje bio misterij.

A onda je stigao Portugal. Koji je protiv Hrvatske igrao kao da na suprotnoj strani stoji Andora ili San Marino. S 5-1 slavila je momčad Ruija Jorgea, da bi onda u nadolazećem pripremnom turniru koji se igrao u Hrvatskoj Skočić ponovno iznenadio svojim odlukama i svojom selekcijom, a onda je dva poraza Iraca (2-3) i Šveđana (2-5) platio glavom. Nije problem to što je Hrvatska U21 upisala poraze u prijateljskim utakmicama, problem je to stalno Skočićevo mijenjanje formacija, stalno ubacivanje nekih novih igrača, stalna potreba da pokuša svojim potezima pokazati kako on zna najbolje te da nitko drugi nije ni blizu. U ta dva prijateljska okršaja ni minute nije dao Antonu Matkoviću, sigurno najperspektivnijem napadaču iz HNL-a. Iako je on bio spreman za igru i spreman na debi, Skočić mu jednostavno nije bio spreman dati priliku. Zašto? Pitanje je za milijun dolara.

Osjetio je Skočić da mu pozicija opasno visi, bilo je to vidljivo ‘iz aviona’, a on si je očito još dok je bio izbornik U21 reprezentacije pripremio teren za neke buduće angažmane. Budući da ga u Iranu cijene, Skočić se vratio u zemlju koju je kao izbornik odveo na SP u Kataru 2022. te je sada postao novi trener Tractora.

Riječ je o klubu koji ima nevjerojatnu navijačku bazu, stadion im je gotovo za svaku domaću utakmicu rasprodan, ali što se tiče uspješnosti, trofejne tribine prilično su im prazne. Od Hrvata, prije Skočića je Tractor svega tri mjeseca vodio Zvonimir Soldo, dok je jedan dio svoje igračke karijere u spomenutom klubu proveo Šime Gregov.

Skočiću će Tractor biti peti iranski, a ukupno 10. klub u karijeri. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dragan SkočićTractor FC

Ostale Vijesti