Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamovi klinci testiraju Zaprešić, Banović jači za bitan kvartet

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.24. | 10:00

U uvertiri Lige prvaka, gorak okus iz Münchena pokušat će oprati i Dinamovi juniori u Youth ligi

Nisu se ni Dinamovi juniori dobro proveli u Münchenu, ali njihovih 1-2 izgleda sasvim pristojno u odnosu na ono što su protiv Bayerna prikazali seniori. I zato je Monaco za 'klince' dobra prilika za ispiranje gorkog okusa, Ivica Banović i njegovi igrači u UEFA-inoj Youth ligi imaju i dalje visoke ambicije. Dečki iz Kneževine u prvom su kolu, u dramatičnoj utakmici, pobijedili Barcelonu 4-3, dvaput su stizali zaostatak i to im daje za pravo da protiv Dinama uzmu status favorita. No, 'mali' Modri imaju svoje adute, štoviše, bit će jači nego u Münchenu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Od utakmice s Bayernom vratilo nam se nekoliko važnih igrača. S nama su Mikić, Šunta i Ćutuk, također i Miljak i Šutalo. Tako da imamo puno širi kadar", kazao je Banović, koji nije imao puno prilike analizirati Monaco.

"Gledao sam samo jednu utakmicu, protiv Barcelone, jer oni u prvenstvu igraju s drugim igračima.. Moćni su, jaki, izdržljivi, brzi, ali imamo i mi svoje adute. Želimo kod kuće svaku utakmicu pobijediti, to nam je cilj i u ovom dvoboju."

A 'kući' znači u Zaprešiću. Prvi put će se Youth liga igrati u 'predgrađu', nakon Maksimira i Kranjčevićeve, testirat će Dinamo zaprešićki travnjak kao domaći teren. Valjda ga kiša, koja neumorno pada, neće uništiti, valjda će se Banovićevi klinci na njemu dobro snaći.

"Nismo bili u Zaprešiću i nismo testirali teren, ali nije bitno. Liga prvaka, igraš protiv Monaca, veći motiv nije potreban. Volio bih da dođe što više navijača, ipak to daje pozitivnu energiju igračima na terenu, vidjeli smo to i prošle godine u Kranjčevićevoj", rekao je Banović.

Utakmica počinje u 14 sati, uz prijenos na Arenasport 1.

MOGUĆI SASTAV DINAMA:

Rajić - Mikić, Jakirović, Zebić, Šepić - Pavić, Baković, Šunta - Miljak, Ćutuk, Horvat. Trener: Ivica Banović. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoMonacoIvica BanovićUEFA Youth League

Ostale Vijesti