Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Dinamov najveći problem uoči Derbija - teren za trening! Mbuku prvi put s momčadi

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.09.24. | 08:10

Mišićeva ozljeda već je stara vijest, ali i jedan od razloga zašto Modri ne treniraju na Hitrec-Kacianu, nego su u utorak preselili na glavni maksimirski travnjak. Novi Dinamov igrač, pak, u srijedu će odraditi prvi trening, ali konkurira za Derbi

Nema sumnje, Dinamo i Hajduk prvi ovosezonski Derbi dočekuju u potpuno različitim raspoloženjima. U Splitu opet potresi i smjene, neazdovoljstva i klanovi, u Maksimiru, pak, sve izgleda uravnoteženo. Mirno, pozitivno. Navijači planiraju gostovanje u Münchenu, očekuju prije toga pobjedu u Derbiju, muči ih jedino hoće li na derutnom Maksimiru u petak ponovno pokisnuti ili će nekako izbjeći klimatsku kataklizmu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, treba biti oprezan i ne utapati se u samozadovoljstvu i pobjedničkom 'pjenušcu'. Milijun je primjera iz Dinamove prošlosti kad je baš u takvim situacijama, u takvim razdobljima, momčad natrčala na 'minu', a onda pokrenula lavinu nizbrdo. Što se ono kaže, kad ti je sve savršeno, stavi si neki kamenčić u cipelu da te barem malo žulja. Dinamov kamenčić u cipeli prije Derbija definitivno je Josip Mišić. Ozljeda ipak nije tako strašna i dugotrajna, međutim, Mišić će, po svemu sudeći, propustiti Derbi, Jakirović, kao što je rekao, neće riskirati. Ide Mišiću nabolje, možda do petka i bude bolje i u kadru za momčad, možda na klupi, međutim, izglednije je da će propustiti Hajduk i onda sigurno biti spreman za Bayern. Određenih problema ima i Stefan Ristovski, vidjet ćemo koliko ozbiljnih, kako će se bližiti Derbi neke će stvari biti jasnije. No, zato bi u Münchenu Dinamo trebao biti kompletan.

Najveći problem Modrima prije Hajduku jesu - tereni za trening. Upravo je Mišićeva ozljeda na Hitrec-Kacianu naljutila igrače i stožer, svi smatraju da je ona posljedica lošeg stanja tog terena, na kojemu Modri u većini slučajeva treniraju. I, nije do službe, koja brine za urednost travnjaka, uostalom, 'Hitrec' je nedavno dotjeran i promijenjen, radi se očito o kroničnim problemima s konfiguracijom terena, podzemnim vodama...

Treba taj teren dubinsku sanaciju, sve drugo je, očito, 'drz' vodu dok majstori odu'. Tako su ovaj tjedan uoči Derbija Dinamovi igrači mijenjali travnjake na kojima su trenirali, a u utorak su, recimo, trening odradili na - glavnom terenu! Nekad to znaju činiti i kad je sve idealno, da 'osjete' teren, no, ovaj put razlog je i taj problem s 'Hitrecom'. Ne žele, pak, stalno trenirati na umjetnoj travi, jer ni to nije dobro za zdravlje pa su, eto, radili na Glavnom. Čovjek bi rekao, ako je to najveći Dinamov problem uoči Hajduka, onda problema, zapravo, nema. No, iz rakursa igrača i trenera, dugoročno gledajući, ta problematika može zadati dosta glavobolja.

Inače, u srijedu će na treningu Sergej Jakirović prvi put imati cijelu momčad. Trebali bi se vratiti svi reprezentativci, Dinamo će se, tako, kompletirati tek dva dana prije utakmice. Među onima koji će se priključiti u srijedu je i Nathanël Mbuku. Reprezentativac DR Konga (nije igrao u ovoj akciji) nakon potpisa za Modre odmah je otišao u reprezentaciju i tek bi u srijedu trebao upoznati suigrače i odraditi svoj prvi trening s momčadi. Međutim, bez obzira na to, mogao bi u petak konkurirati za Derbi, možda i debitirati pred maksimirskom publikom. Prošao je pripreme, zdrav je, spreman, možda bude dovoljno za poneku minutu protiv Hajduka.



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbiHrvatska nogometna ligaNathanaël Mbuku

Ostale Vijesti