Matija Habljak/PIxsell
Matija Habljak/PIxsell

Dinamov branič zbog ozljede na treningu pauzira nekoliko mjeseci, propada mu i transfer!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.08.24. | 21:10

Dodatne pretrage pokazale su da je ozljeda Maura Perkovića ipak ozbiljnija i čeka ga dulji oporavak

"S velikim žaljenjem obavještavamo javnost da je naš igrač Mauro Perković danas obavio dodatne preglede na kojima se ustanovilo da se radi o parcijalnim rupturama nekoliko ligamenata koljena i gležnja zbog čega će Mauro neko vrijeme morati biti van terena. Cijeli klub stoji uz našeg Maura i ovim putem mu pružamo punu podršku na putu oporavka. Mauro je uvijek bio primjer borbenosti i profesionalizma, a uvjereni smo da će s istom snagom pristupiti i procesu rehabilitacije. GNK Dinamo će učiniti sve da osigura najbolju moguću skrb kako bi se Mauro vratio tamo gdje i pripada – na teren, uz svoje suigrače. Mauro, uz tebe smo.", objavio je Dinamo u ponedjeljak navečer na svojim profilima društvenih mreža.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamov branič uistinu je pehist. Stradao je, naime, prošlog tjedna na treningu, u jednom duelu s Brunom Petkovićem, naravno da nije tu bilo namjere, već puno, puno nesreće. Prve dijagnoze govorile su, rekao je to i Sergej Jakirović prošli tjedan, da 'Mauro, srećom, ništa nije slomio', što dovoljno govori da se na prvi pogled činilo vrlo ozbiljno, da je sudar bio žestok. Doista su se nadali u Maksimiru da nije riječ o težoj ozljedi, međutim, dodatne pretrage, koje se ranije i nisu mogle obaviti, pokazale su da je ipak Perković jače stradao. Iz Dinamova priopćenja da se razaznati, a i o ligamentima (nekoliko njih) koljena i gležnja se radi, da mladog braniča čeka višemjesečna stanka.

Ono što ovoj ozljedi daje dodatnu dimenziju jest da se zadnjih (tje)dana dosta ozbiljno radilo na Perkovićevom transferu, da je pristiglo nekoliko ponuda i(li) upita i da bi on gotovo sigurno napustio Maksimir do kraja prijelaznog roka, pitanje je samo kako bi mu se zvao novi klub. Sad, u ovoj situaciji, teško je očekivati da će do transfera i doći, Perković će, po svemu sudeći, dočekati u Dinamu i zimski mercato, a čeka ga teška borba za minutažu nakon oporavka. Na lijevom boku igra Pierre-Gabriel, zamjena mu je Ogiwara, sad stiže i Jan Oliveras, stoperske pozicije također su porpilično popunjene, jer i u Maksimiru su se pripremali na Maurov odlazak. No, minutaža mu je trenutno manja briga, ozljeda je teže prirode i najvažnije je da se vrati zdrav na travnjak.(T.N.)




Tagovi

GNK DinamoMauro PerkovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti