Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Dinamo radi na dolasku napadača, Modri se raspitivali i za veznjaka Qarabaga!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.08.24. | 11:45

S obzirom na novu, zbunjujće pravilo UEFA-e, čini se da će važan igrač Qarabaga ipak igrati u uzvratu. A za Dinamo je ipak preskup

U Maksimiru se, doznajemo, radi na dovođenju još jednog napadača. Imaju Marko Marić i suradnici u fokusu nekoliko imena, ali do kraja prijelaznog roka Dinamo bi trebao pronaći još jednu špicu. Takav je plan, iako su svi svjesni da neće biti lako dovesti napadača, koji će u startu biti suočen s manjom minutažom. Jer, Petković i Kulenović su ipak ispred, trenutno nedodirljivi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, ima puno utakmica ove sezone, neke od njih igrat će Dinamo s dvojicom napadača i svatko bi mogao dobiti dosta prilika. Mogu tu poziciju pokriti, recimo, Pjaca, Cordoba ili čak Kačavenda, međutim, nije to ono pravo, u Maksimiru žele imati još jednog, 'pravog' napadača. Nešto kao što je lani bio Fran Brodić, koji je ovog ljeta otišao u mađarski Ujpest. Hoće li pronaći takvoga i uspjeti ga dovesti, vidjet ćemo, prijelazni rok u HNL-u traje do 5.rujna, prijave igrača za Ligu prvaka moguće su do 3.rujna, za Europsku ligu dan kasnije. Do tad bi se ime novog napadača već trebalo znati.

No, iz pouzdanog izvora čuli smo još jednu zanimljivu informaciju. Naime, već za vrijeme i nakon utakmice Dinama i Qarabaga, u modrim redovima raspitivali su se za veznjaka azerbajdžanskog prvaka, Brazilca Julia Romaa. On je 'šestica', jedan od najvažnijih igrača Qarabaga, vidjelo se to i u maksimirskom srazu. Međutim, vrlo brzo u tim razgovorima, a navodno su imali i vrlo ozbiljnu notu, Dinamo je doznao da je njegova cijena minimalno pet milijuna eura. Što je za Dinamo ipak previše, pogotovo jer 'šestica' sad nije prioritet, Modri bi mogli 'pratiti' do 2,5 milijuna. No, tko zna, ako Modri preskoče Qarabag i uđu u Ligu prvaka... Generalno, igrači Qarabaga vrlo su skupi za bilokoje interesente, dobili su Azeri nekoliko ponuda za prvog napadača Juninha, ali ne žele niti otvarati pregovore ispod sedam, osam milijuna eura. Tako da, zanemarimo procijenjene vrijednosti na Transfermarktu, igrači Qarabaga vrijede više, no što pokazuje ta stranica. Vidi se to i na terenu.

A vratimo se tom Juliu Romau. On je dobio u maksimirskoj utakmici treći žuti karton i prva je reakcija bila će suparnik u uzvratu biti dosta hendikepirani njegovim neigranjem. No, to novo UEFA-ino pravilo o brisanju jednog kartona nakon svaka dva pretkola, pravilo, zbog kojega je 'pomilovan' i Rijekin Marco Pašalić, donijelo je, čini se i 'uže spasa' Qarabagu. Jer, iako objašnjenje mnoge zbunjuje i treba sve nekoliko puta provjeravati, Romao bi isto tako mogao zaigrati u srijedu u Bakuu. Primjerica, UEFA-ina ga stranica ne vodi kao suspendiranoga, dok neke druge stranice pa i spomenuti TM tvrde da nema pravo nastupa. U svakom slučaju, u Dinamu su, očito, svjesni njegovih kvaliteta, o čemu svjedoče i te priče nakon zagrebačke utakmice i 'opipavanje terena' oko Brazilca. I valjda ih neće iznenaditi ako se ukaže na travnjaku.



Tagovi

GNK DinamoQarabagLiga prvakaSergej Jakirović

Ostale Vijesti