Vjeran Žganec-Rogulja
Vjeran Žganec-Rogulja

Dinamo je trebao igrati protiv Zrinjskog. Došao je Bjelica i izabrao - Polet

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.10.24. | 09:15

Umjesto u Mostaru, uz razočaranje brojnih Dinamovih navijača u susjednoj BiH, Modri će prijateljsku utakmicu odigrati u Svetom Martinu. Dinamov trener za to ima svoje razloge

Dinamo će u četvrtak (15 sati) u Svetom Martinu na Muri odigrati prijateljski meč protiv lokalnog četvrtoligaša (3.NL Sjever) Poleta. Nemaju dečki, koje s klupe vodi Žellimir Orehovec niti jedan poraz u prvih osam kola, prvi su na ljestvici s 20 bodova, a njihov je napadač Nino Patafta i najbolji strijelac lige s 14 pogodaka. S time da je u jednoj utakmici zabio čak sedam!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Polet je bio izbor Nenada Bjelice za ovu reprezentativnu stanku, premda je već odavno bila dogovorena utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru. I Plava noć, za koju su ulaznice bile već razgrabljene. Dobro, Plava noć će se na kraju održati, trebali bi se tamo pojaviti i neki igrači Dinama, tako je barem najavljeno, no, jasno je da su brojni navijači Dinama u susjednoj BiH razočarani ovakvim raspletom. Čekali su Dinamo Pod bijelim brijegom, nadali se vidjeti Modre u srazu s vrlo jakim Plemićima, trebala je to biti višednevna fešta uz Neretvu. No, Bjelica je došao i promijenio planove.

Naravno da će oni, koji su planirali doći na tu utakmicu i vidjeti 'svoj' Dinamo u Mostaru to teško prihvatiti, ali Bjelica je imao svoje razloge, koji su ipak shvaltjivi. Naime, Dinamov trener želio je ovu stanku iskoristiti za nekoliko jačih treninga, za dodatno upoznavanje momčadi, a situacija u kojoj je preuzeo maksimirsku klupu, nije bila bajna. I nije Bjelica želio ništa prepustiti slučaju. Odlazak u Mostar iziskuje dulje putovanje, tamo bi igrači bili pod velikom 'navalom' navijača, što je sigurno svakome od njih drago. Ali, bi vjerojatno izgubili nekoliko treninga, a igrali bi ozbiljnu utakmicu s ozblljnim i kvalitetnim suparnikom. Koliko god bila prijateljska bila bi to ipak 'prava' utakmica i Bjelica bi si teško dopustio da u njoj igraju, recimo, juniori ili kadeti, koje je od utorka poveo sa sobom u Međimurje. Sve je to prevagnulo u odluci da se ipak ne ide u Mostar, nego da protivnik bude nižerazredni Polet. Lakša utakmica, idealna za isprobavanje nekih igrača, a nakon nje će Bjelica dati momčadi čak tri slobodna dana i ponovno ih okupiti u ponedjeljak. U Mostaru bi se igralo u subotu 12.listopada, ne bi bilo prostora za odmor i slobodne dane, što je također razlog zbog kojega je Bjelica na kraju otkazao tu utakmicu. (T.N.)



Tagovi

Nenad BjelicaGNK DinamoPolet Sveti MartinZrinjski

Ostale Vijesti