Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo je na Rujevici dobio važne lekcije i jednog bitnog igrača. A sad slijedi ono pravo!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 02.09.24. | 08:45

Modri nisu pobijedili Rijeku, nije to ništa dramatično. Ali pokazuje da neće moći kroz HNL 'lijevom nogom' i da moraju dobro rasporediti snage na svim frontovima

Nije se za Dinamo ništa dramatično dogodilo na Rujevici. Prvi remi sezone, u derbiju, koji je uvijek nezgodan, ne može se stalno pobjeđivati. Ali, baš je i to jedna važna lekcija ili upozorenje, koje su Modri dobili na Kvarneru.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je u sezonu krenuo furiozno. Četiri pobjede u HNL-u, dvije u Europi, ulazak u Ligu prvaka. Sve širi kadar i bogata rotacija, Sergej Jakirović ima slatke brige, a k tome su posrtaji i unutarnji problemi klubova, koji pretendiraju ugroziti Dinamo i otežati mu pu do naslova, pojačali dojam da će se Modri prošetati do trofeja. Da su za našu ligu, jednostavno, druga dimenzija u ovom trenutku. Derbi na Rujevici (1-1) pokazao je da to nije baš potpuno tako, da Dinamo, kad nije pravi, kad nije na vrhunskoj razini, ima problema. U Rijeci su Modri ušli odlično u utakmicu, poveli 1-0, imali vratnicu i još dvije, tri šanse, mogli su u prvom dijelu riješiti dvoboj. No, Rijeka je počela igrati, izjednačila je zasluženo i zaustavila taj pobjednički niz. Rijeka, koja je bila u potpunom nokdaunu nakon debakla u Ljubljani, potom je otišao Ivanović, a svlačionicu je prorijedila i viroza (korona). Dinamo, dakle, nije iskoristio priliku da dotuče protivnika na tlu, da mu odmah pobjegne pet bodova.

Jesu li se Modri osjetili predominantnima pa su kod 1-0 i te dvije-tri šanse malo spustili nogu s gasa, očekujući rutinsku pobjedu? Ili je ipak razlog pada utakmica u Bakuu, fizičko i mentalno pražnjenje u toj utakmici? Nakon toga došao je ždrijeb i nove emocije, bilo je i nekih rovitih igrača i moguće je da je i sve to ostavilo traga. Štogod bilo posrijedi, Dinamo je na Rujevici nešto naučio. I, nije loše ponekad primiti i takvu lekciju. Momčad Sergeja Jakirovića je, prvo, shvatila da ipak neće moći prošetati HNL-om na lijevoj nozi, morat će uložiti nešto više muke i truda. I, drugo, ritam Europa-HNL, koji čeka Dinamo tijekom jeseni (sve do kraja siječnja) prisiljava Jakirovića da više rotira udarnih 11, morat će igrači iz 'drugog plana' dobiti više minuta i dati veći doprinos. Treći je detalj da, iako je Dinamo dobro podložen i ima dva i više igrača na mnogim pozicijama, ipak postoje mjesta u momčadi, koja nisu tako 'bogata' resursima. Primjerice, bokovi, ozljede su već počele kreirati prinudne promjene i na desnoj i na lijevoj strani. Još jedna bitna spoznaja, valjda neće to previše utjecati na nastavak sezone. Poklopilo se.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Sad tek kreće ono pravo, ono što će dodatno definirati od kakvog je materijala sazidan ovaj Dinamo. Sedam utakmica u 20 dana nakon reprezentativne stanke, sa sprektakularnim početkom. Prvo Hajduk u Maksimiru (13.rujna) potom Bayern na Allianz Areni. A onda Slaven Belupo, Lokomotiva, Monaco, Varaždin, plus Kup u Banjolama, do idućeg reprezentativnog tjedna. Tih će šest utakmica otkriti koliko kvalitetno Dinamo može 'behandlati' Ligu prvaka i HNL, ima li u toj kombinaciji kakav problem i može li Jakirović uistinu računati na dvije 'ravnopravne' momčadi, koje će jedna drugoj olakšati posao. Kažemo, ovaj remi na Rujevici možda i dobro posluži da trener i stožer primijete neke detalje, koje još treba mijenjati i usavršavati, da bi Dinamo lakše brodio kroz to razdoblje.

Ona, pak, dobra vijest s Rujevice svakako je povratak Luke Stojkovića. Odigrao je prve minute ove sezone, prve nakon Rudeša u svibnju, dok je prije toga igrao još davno, u kolovozu prošle godine. Teško je konkretno ocjenjivati njegov nastup u Rijeci, međutim, unio je živost, vidjelo se da je željan igre, s dva-tri poteza pokazao još jednom da bi mogao biti važan igrač kad uđe u ritam i vrati se u formu. Svakako, Dinamo i Jakiroviću dobro će doći u toj rotaciji, na tom putu prema ponovnoj dominaciji u HNL-u. Od Stojkovića se u nastavku sezone puno očekuje. Na više pozicija!

Iako dosta igrača u ovoj stanci neće imati na raspolaganju, Sergej Jakirović, kad se sve zbroji, može u miru pripremati momčad za ono što slijedi, ništa ovaj remi nije poremetio. A sad tek slijedi ono pravo! Derbi pa Allianz Arena i ulazak u ritam koji melje. Iz utakmice u Rijeci dosta se toga moglo naučiti.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatska nogometna ligaSergej JakirovićLuka Stojković

Ostale Vijesti