Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

OCJENE - Dinamo: Kad su stali Baturina i Petković, stao je i Dinamo! Modri 'propustili' Rijeku na konopcima

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 01.09.24. | 23:17

Dinamo je poveo, kontrolirao utakmicu, a onda padao u izvedbi i dopustio Rijeci da se vrati u život. Dosta je igrača bilo ispod svoje razine

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače u remiju (1-1) na Rujevici. Tko je po vama bio najbolji, tko je zakazao?

Ivan NevistićVratar
Oranio udarac Djouahre pred kraj dvoboja, osim toga i nije imao pravu priliku. Udarac Hodže bio je precizan, nije uspio reagirati, ali i da jest, teško bi spriječio egzekuciju. Dobro se postavljao, hvatao ono što treba uhvatiti. Zamalo ga je iznenadio udarac Pašalića u prvom dijelu, lopta je odsjela na gredi.
Ocjena
6
Maxime BernauerObrana
Opet nekoliko krivih reakcija, pogrešnih postavljanja. Kako je samo loše procijenio ubačaj s desne strane, skočio je i promašio loptu, srećom po njega i Dinamo, Rukavina se nije najbolje snašao. Prvu lošu reakciju ponudio je već u prvim trenucima utakmice, valjda joj se ni Riječani nisu nadali. I kod akcije za riječki gol stajao je, nekako, nedefinirano. Ipak, uspio je dobro blokirati ubačaj Smolčića iz opasne pozicije i spriječiti vodstvo. Ima on poneki dobar potez ili dugu loptu, ali, jednostavno, ne ulijeva sigurnost.
Ocjena
5.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Nekoliko situacija, koje su mogle drugačije završiti, opasno po Nevistića, ali, uglavnom je izlazio kao pobjednik iz duela i odnosio lopte. Kod Rijekina gola možda je mogao malo čvršće pritisnuti Jankovića prije povratne lopte, ali zasluge za taj pogodak ipak idu Riječanima, dobro su izigrali čitavu Dinamovu zadnju liniju. Podijelio je KTC dobre 'batine' riječkim ofenzivcima, a na ubacivanjima iz kornera baš je on najčešće bio najbrži na lopti.
Ocjena
6.5
Samy MmaeeObrana
Igrao do 63.minute. Odradio je opet veliki posao u obrani, bio pravovremen na lopti, sjajno reagirao kod Andrićeva ubačaja na peterac i izbacio loptu u korner. Pokraj njega se teško prolazi i na tlu i u zraku. Da je priznat pogodak Andriću u prvom dijelu, išao bi njemu na dušu, no, kad se pogleda snimka vidi se da je, zapravo, bio odmah uvjeren da je riječ o zaleđu, signalizirao je to rukama. Izišao je zbog ozljede, Sergej Jakirović mora se nadati da nije ništa ozbiljno, no, do derbija s Hajdukom za dva tjedna bit će vjerojatno spreman.
Ocjena
6.5
Marko PjacaNapad
Nije zabio, nije bio opasan kao što zna biti, pogotovo kako je utakmica odmicala. Na početku je još i znao proći, probiti linije, pokrenuti neki opasan Dinamov napad. No, odradio je dobar posao u defenzivnom dijelu, u prvom poluvremenu na desnoj, kasnije na lijevoj strani. Gdje je god on igrao, a nije to slučajno, nije Rijeka prolazila. Ipak, očekivao se neki klasan potez, poput onog u Bakuu, Pjaca ga ovaj put nije isporučio. Ali, ne može uvijek.
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Od prve minute nije bio pravi, a onda ga je Rukavina 'prešišao' kao da ga nema, ostao je ukopan u mjestu, Riječani su pohitali u kontru, koju nisu iskoristili. Znamo da Mišić ponekad uđe u utakmicu u nižoj brzini, potom pali motore, ali ovo nije bila ta utakmica. Puno grešaka, jednom je dodao loptu suparniku na svojih 16 metara, poklonio Rijeci zicer. Kod pogotka je isto trebao biti bolje postavljen, kad je pokušao blokirati Hodžu, bio je predaleko i nije stigao. Sjećamo se i uklizavanja kod protivničkog kaznenog prostora, kad je opet Rijeka dobila loptu za kontru. Dosta je kasnio, dosta grešaka u predaji lopte.
Ocjena
5.5
Petar SučićVezni red
Igrao do 46.minute. Nije loše počeo, nekoliko je puta oduzeo loptu na sredini i započeo Dinamove akcije, pamti se i jedan prodor po desnoj strani, kad je zaustavljen prekršajem. Imao je boljih i lošijih trenutaka, ništa posebno dobro ni posebno loše. Međutim, ušao je u probleme pred kraj prvog dijela. Zaradio je žuti karton, a onda napravio i prekršaj kod svog šesnaesterca. Pojavila se kod njega nervoza, Jakirović je shvatio da bi u nastavku Sučić mogao 'nastradati', možda dobiti još jedan karton i to je, pretpostavljamo, glavni razlog zašto ga je na odmoru ostavio u svlačionici.
Ocjena
6
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 46,minute. Očito je, ne snalazi se najbolje u ulozi 'wing-backa', ta mu rola predstavlja probleme. Kao da previše razmišlja o obrani pa nije ni u napadu imao učinak, a u obrani, svejedno, nije bio čvrst. Rijeka je puno probijala baš po njegovoj strani, osjetili su Riječani da nije u najboljem tonusu, da ga muče defenzivne, braničke kretnje. Ipak najviše može dati na krilu.
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 78. minute. Dojam je da je Dinamo igrao, dok je on bio visokoj razini. Vrhunski je koristio prostor u prvom poluvremenu, bio nerješiva zagonetka za Rijekine veznjake, bio je igrač prevage, kao da je uvijek bio sam. Sjajno je dodao Petkoviću za pogodak, kasnije imao još dva dobra pokušaja, udarci su prošli malo pokraj vrata. Ali, za te udarce se sam izborio, svojim driblinzima. Bio bi pogodak kruna njegove partije na Rujevici, međutim, nije ga dočekao. U nastavku je i on malo usporio, kao i čitava momčad, Riječani su pronašlio lijek za njegove prodore.
Ocjena
7
Bruno PetkovićNapad
Krenuo je odlično! Ispremiješao Rijekinu obranu driblinzima, namjestio šansu Kulenoviću. A onda i lucidno, majstorski zabio. I za te poteze zaslužuje visoku ocjenu, bilo je to ponajbolje Petkovićevo poluvrijeme ove sezone, međutim, u nastavku je i on (ne)stao. Nije više bilo svježine, više je puta u prekidima odmarao s rukama na koljenima, ono što je na početku prolazilo, kasnije više nije dolazilo do suigrača, riječki braniči dobro su osujetili te njegove pokušaje. Nedostajao je taj njegov završni 'pas', potez koji rješava utakmicu.
Ocjena
7
Sandro KulenovićNapad
Igrao do 72.minute. Puno je radio, trudio se, borio s riječkim stoperima, ali nije to bio njegov dan. Pamtit će veliku priliku u prvom dijelu, nakon Petkovićeve minijature i odličnog dodavanja pogodio je vratnicu. Nakon toga nije se našao u šansi, ali je u nastavku dobro proigrao u šesnaesterac, no, njegovi suigrači nisu najbolje reagirali. Vijdeli smo puno njegovih boljih izdanja, međutim, energija koju ulaže na terenu, mora se honorirati.
Ocjena
5.5
Marko RogVezni red
Igrao od 46.minute. Nije donio ono što se očekivalo prema naprijed, često je nailazio na riječki zid i kad se činilo da ima dobru poziciju. Mučio ga je Niko Janković, jednom ga i jako 'dobro' nagazio, ali nije dobio karton, loš sudac Strukan nije u tome vidio opasan start. Odradio je solidno obrambeni dio.
Ocjena
6
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 46.minute. Zamijenio je bezopasnog Hoxhu, ali nije ni on bio nimalo konkretan, ne pamtimo neki bolji pokušaj. Ajde, može se reći da je igrao disciplinirano na svojoj polovici, nije imao neki veliki propust, no, očekivalo se da će ipak donijeti nešto prema naprijed. A tu smo vidjeli jako malo, gotovo ništa.
Ocjena
5.5
Stefan RistovskiObrana
Igrao od 63.minute. Pratili su ga zvižduci pri svakom dodiru lopte, ali niej se na to obazirao. Štoviše, kao da mu je to pogonsko gorivo. Donio je novu energiju i sigurnost u zadnju liniju, dobro je zatvorio svoju stranu. Iako se tek oporavio od ozljede, to se na njemu nije vidjelo.
Ocjena
6.5
Juan CórdobaNapad
Igrao od 73.minute. Ušao je da bi bio igrač odluke, da bi riječku obranu doveo na muke, ali to mu nije uspjelo. Svaki pokušaj završio je na glavi ili nozi nekoga od domaćih braniča. Gusta je bila zadnja linija Riječana da bi do izražaja došla njegova brzina, da bi prošao, izmigolji. Dobro su čitali njegove namjere i nisu mu dali da dođe do izražaja. Pamtit će ga se po onom startu na Andriću, bilo je to grubo, oštro, opasno. Neki drugi sudac dobro bi razmislio i o crvenom kartonu.
Ocjena
5.5
Luka StojkovićVezni red
Igrao od 78.minute. Igrao je premalo za konkretnu ocjenu, ali dobra je vijest, sjajna stvar što se napokon vratio na teren. I odmah, svama potezima pokazao kakav je igrač, skuhao je dvije gužve i potencijalne šanse u kaznenom prostoru, već preuzeo i izvađanje kornera. Samo da je zdrav, bit će pojačanje.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Uzeo je bod na Rujevici, ali dojam je da je njegova momčad propustila uzeti sva tri. Rijeka u lošem trenutku, dodatno smanjenog rostera, još je Dinamo imao i vodstvo i sve u svojim rukama. Potom se igra raspala, nestalo je konkretnosti i ideje, Riječani su stisnuli redove, malo pojačali agresiju i Dinamo se tu izgubio. Detektirao je slabije točke u igri svoje momčadi i reagirao već na poluvremenu, međutim, zamjene ovog puta nisu donijele ništa! Kažemo, bod u Rijeci, načelno nije loš, ali rijetko kad se ukazala ovakva prilika za 'lagana' tri. Trebalo je to bolje iskoristiti.
Ocjena
6



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaOcjeneHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti