Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je dogovorio najboljeg strijelca Rijeke za ljeto, a nadmudri li Kopića, mogao bi doći i trener Tomić

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 08:57

Željko Kopić će ostati na klupi samo do kraja sezone, kako god završila, a ne dođe li Tomić, kao jedini preostali kandidat za klupu ostaje Sergej Jakirović

Zanimljiva situacija čeka nas na nedjeljnom derbiju na Rujevici (20 sati) između Rijeke i Dinama. Josip Drmić, koji se sve više spominje kao novi napadač Modrih, pokušat će zaustaviti Zagrepčane u obrani naslova, a nadmudri li Željka Kopića, Goran Tomić postaje prvi favorit da na ljeto preseli na maksimirsku klupu!

Međutim, postoji jedan problem – teško će se to dogoditi ako Dinamo ne bude prvak, što znači da Drmić i Tomić u nedjelju igraju za i – protiv sebe. Točnije, nemaju izbora. Prošeće li se Dinamo Rujevicom kao lani kad je baš tamo matematički osigurao naslov pobjedom 5:1, smanjit će si izglede. Pobijede li, pak, Riječani, a Drmić, koji je ove sezone Modrima zabio četiri gola u prvestvu i kupu, ponovno bude strijelac ili igrač odluke, Dinamov naslov doći će u pitanje i “morat” će Riječani pomoći Zagrepčanima pobjedama u preosatala dva derbija na Rujevici, protiv Osijeka i Hajduka. Bude li, pak, remi, vuk sit, ovce na broju

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

Nadmudri li Kopića u izravnom dvoboju, dakle Rijeka pobijedi, njen trener, koji je upravo produžio ugovor, postaje “taj”. Ne bi nas začudilo da Damir Mišković pusti trenera u Maksimir uz plaćenu odštetu… No, izgubi li Rijeka, oladit će se u Maksimiru od Tomića, kojem su minusi nedavni porazi od Hrvatskog dragovoljca i Gorice.

Što se napadača tiče, potvrđeno nam je iz dva neovisna ,a pouzdana izvora, Josip Drmić je zimus načelno dogovoren, na sličan način kao i Petar Bočkaj, “sve je to od lošeg vina”, da parafraziramo Gorana Bregovića… Tajilo se to dosad zbog dobrih odnosa Dinama i Rijeke, koje menadžer Osijeka Nenad Bjelica naziva “korporacijom”.

Goran Tomić je, pak, još jesenas bio prvi kandidat za Dinamovu klupu, nakon što je Rijeka izbacila Modre iz Kupa usred Maksimira (1:3), no ponajviše baš zbog tih dobrih odnosa između klubova bilo je nerealno da već tada dođe, pa je Uprava kluba izabrala “kućno rješenje”, Željka Kopića. Dotadašnjem šefu omladisnek škole je, pak, izvrsno krenulo na klupi, a Dinamo završni sprint za prvaka dočekuje s dva boda prednosti nad Osijekom, pet nad Rijekom, a sedam nad Hajdukom, uz neodigrani derbi na Poljudu.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

No, kako čujemo iz pouzdanih izvora, Kopić će ostati na klupi samo do kraja sezone, kako god završila, preveliki mu je to stres, kao što je bio i Krznaru, a ne dođe li Tomić, kao jedini preostali kandidat za klupu ostaje Sergej Jakirović, koji upravo postaje prvak s mostarskim Zrinjskim. Jesenas je kao kandidat figurirao i Zoran Zekić, koji je posložio Slaven Belupo, no Tomić i Jakirović su u “prvom startnom redu”.

Vratimo se na početak. Dođe li Josip Drmić u Dinamo, znači li to da odlazi Bruno Petković ili je li to dvoje uopće vezano? Ne bi trebalo biti, jer Drmić je na Rujevici kao posuđeni igrač Norwicha, a s engleskim klubom ističe mu ugovor 30. lipnja, Dinamo nema problema da mu zadovolji sve financijske i ine prohtjeve , poput vlastitog fizioterapeuta. Jedno je siguno, nedjeljni derbi bit će i te kao vruć!


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Josip DrmićGoran TomićŽeljko KopićGNK DinamoHNK RijekaPrva HNL

Ostale Vijesti