Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Derbi začelja na Opusu: Tko će pobjeći s dna ljestvice?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 08:08

Na našem najboljem stadionu s početkom u 17.30 igraju dvije momčadi koje su najlošije otvorile uvod HNL-a

Malo tko bi pomislio kako će se u 6. kolu na Opus Areni igrati derbi začelja. Osijek i Slaven Belupo, svaki sa bodom u pet utakmica, današnji su međusobni ogled označili kao okidač za prekid crne serije u koju su upali od početka ove sezone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Vrijeme prolazi, moramo početi pobjeđivati. Već sam pričao da smo prolazili manje i veće prepreke a ponekad nam je i sreća okrenula leđa a zbog ovakvog početka svi smo itekako gladni pobjede”, najavio je Coppitelli utakmicu na Opus Areni te naglasio kako od večeras počinje “drugi dio sezone” za Osijek.

Što je talijanski strateg radio u pauzi teško je ocijeniti jer je Osijek imao čitav niz igrača na reprezentativnim akcijama. Međutim, ima i onih koji će suigrače zbog ozljede bodriti s tribina. Nema Mkrtčjana, Guedesa, Ademija i Čavline koji se požalio na ozljedu po povratku s akcije mlade reprezentacije.

“Vjerujem da ćemo sada biti ono što smo bili u prvim utakmicama sezone, momčad s dobrim identitetom koja nas može učiniti ponosnima. I želimo pobjedu u nedjelju, više od ičega”, poručio je Coppitelli.

S druge strane, na klupi Slaven Belupa debitirat će Mario Kovačević. Što je bivši trener Varaždina uspio promijeniti u kratkom roku vidjet ćemo večeras, ali kapetan Božić tvrdi kako je atmosfera u svlačionici Slaven Belupa na visokoj razini.

“Atmosfera je dobra. Novi trener donio je neke zahtjeve i nove stvari, ekipa je već dosta toga jako brzo usvojila i već u Kupu protiv Kustošije vidjeli smo neke stvari koje su dobro funkcionirale. Naravno da treba vremena da se to posloži i da se uigramo, ali jako je dobro i pozitivno”, rekao je Božić dodavši kako vjeruje da Slaven Belupo ima dobru momčad koja može iznijeti teret borbe za ostanak među elitom u ovoj sezoni.

“Ne zaslužujemo mjesto na kojem smo sada”.

Što se Osijeka tiče i putovanja na Opus Arenu, Božić je najavio da će Slaven Belupo izaći s ciljem da pokažu hrabrost i odlučnost.

“Treba onemogućiti njihove ideje, dati sve od sebe kako bi se kući vratili s pozitivnim rezultatom”, kazao je Božić koji protiv Osijeka neće moći igrati sa suigračima Leškovićem i Questajom koji su ozlijeđeni. Svi ostali su na raspolaganju treneru Kovačeviću u njegovom debiju na klupi Slaven Belupa.

Utakmicu sudi Toni Dadić iz Zagreba. Pomoćnici su: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Bruno Geller (Sv. Ivan Zelina). Ante Terzić iz Podstrane je četvrti sudac. VAR je Duje Strukan iz Splita, AVAR njegov sugrađanin Alen Jakšić. Dvoboj Osijeka i Slaven Belupa počinje u 17.30 sati.

Očekivani sastavi:

Osijek (4-2-3-1): Malenica - Omerović, Jelenić, Hasić, Jurišić - Soldo, Dantas - Bukvić, Pušić, Matković - Jakupović

Slaven Belupo (3-4-3): Sušak - Bosec, Božić, Lučić - Grgić, Agbekpornu, Crepulja, Dolček - Nestorovski, Caimacov, Butić



Tagovi

HNLSlaven BelupoOsijek

Ostale Vijesti