Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

Derbi na Pampasu: Osijeku gori pod petama, Rijeka mislima u Ljubljani

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 08:00

Nakon mršavog boda u tri utakmice, jasno je da Osijeku treba pravi rezultat u derbiju s Rijekom u kojem računaju da će gosti igrati "pod ručnom" zbog važnog europskog ispita koji Rijeku čeka u četvrtak u Ljubljani.

Osijek više nema pravo na prazan hod. Tek bod iz tri uvodna kola upalilo je alarm na Pampasu. Vatrogasac Boto gasio je požar, ali nije bio nešto uvjerljiv. Ukratko, za sve loše što se Osijeku dogodilo u uvodnu sezone, krivac je Ramon Mierez, odnosno njegov naprasni odlazak. To što sportski direktor nije imao plan B i što mu na klupi sjede djeca, što nema desnog beka i što je doveo trenera bez iskustva - to je manje bitno.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, kako to obično bude, dobar rezultat liječi sve rane. A Osijek ga očekuje u derbiju s Rijekom na Opus Areni (nedjelja, 20.45 sati). Računa Coppitelli da bi mogao iskoristiti fokus koji gosti imaju na uzvrat s Olimpijom. Prvu utakmicu trener Osijeka gledao je uživo na Rujevici.

“Svjestan sam snage Rijek od ranije. Lani su bili odlični, a nisu puno toga mijenjali u momčadi. Uigrani su, imaju iskustvo i jasnu strategiju. Imaju talentirane igrače u ofenzivnom dijelu igre, ali siguran sam da smo u stanju odgovoriti na izazove koji nas očekuju te da ćemo svojom igrom zaslužiti pobjedu”, rekao je Coppitelli u najavi dvoboja.

Osijek je nakon remija s Goricom imao dva dana odmora. Trebalo je malo da se odmore glave od prilično turbulentnog početka sezone.

“Ako pogledamo ono što je iza nas, jasno da je prisutna doza frustracije što nismo napravili bolje rezultate. Momčad je osjetila određenu nepravdu jer igra nije nagrađena rezultatom. Međutim, na dobrom smo putu. Nedostaci nas mogu samo motivirati da nastavimo rasti kao momčad”, jasan je trener Osijeka koji nema nekih posebnih problema oko sastavljanja momčadi. Nema Guedesa koji je još uvijek ozlijeđen, ostali su zdravi i spremni za izazov koji Rijeka nosi.

S druge strane, Radimir Đalović je još uvijek u europskom ritmu. Između dvije teške utakmice s Olimpijom koje nose europsku jesen, Rijeka mora do Slavonije na noge ranjenom Osijeku...

“Pratili smo ih, gledali sve njihove utakmice. Mladi su, gladni dokazivanja, puni trke. Sigurno zaslužuju više bodova od onih koje su skupili do sada”, komplimentirao je trener Rijeke te dodao kako još uvijek nema jasnu sliku s kojim će snagama istrčati na Opus Arenu.

“Umor je prisutan, neke ćemo promijeniti, drugi će igrati po poluvrijeme kako bi odgovorili izazovu Osijeka, ali i sačuvali neke igrače za Olimpiju. To ne znači da nam je Osijek manje bitan. Naprotiv, ostvarit ćemo sve za dobar rezultat”.

Isto kao i kolega iz Osijeka, Đalović nema nekih problema s ozljedama. Osim Gode, svi su na raspolaganju.

Utakmicu na Opus Areni sudi Ante Čulina iz Zagreba. Pomoćnici su: Luka Pušić (Zagreb) i Jerko Crnčić (Vrbovec). Toni Dadić je četvrti sudac. Fran Jović je na VAR-u, dok mu asistira Dario Kolarević.

OČEKIVANE POSTAVE:

Osijek (4-2-3-1): Čavlina - Omerović, Jelenić, Mkrtčjan, Jurišić - Nejašmić, Soldo - Bukvić, Pušić, Matković - Ademi

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić - Bogojević, Galešić, Radeljić, Devetak - Selahi - Pašalić, Hodža, Fruk, Rukavina - Andrić



Tagovi

HNLNK OsijekHNK Rijeka

Ostale Vijesti