Marko Lukunic/Pixsell
Marko Lukunic/Pixsell

Dalić još uvijek razmišlja o sastavu za Italiju!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 08:02

Promjena će biti sigurno u zadnjoj liniji, eventualno u onoj srednjoj ako će Brozović na klupu te u ofenzivnom djelu u kojem se očekuje nastup Marija Pašalića od prve minute.

Hrvatska će u nedjelju odraditi trening u svojem kampu u Neuruppinu, nakon ručka malo odmoriti pa oko 16 sati krenuti put Leipziga. Ondje neće biti treninga. Sa stadionom gdje igraju krucijalnu utakmicu za prolaz u nokaut fazu upoznat će se u ponedjeljak, tek će izbornik i još jedan igrač u nedjelju otići na press konferenciju.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dva dana uoči Italije, naš stožer još uvijek je u fazi kemijanja oko sastava. Saznajemo kako je Domagoj Vida bio opasno unutra, ali udarac u gležanj koji je dobio na treningu poremetio je neke planove. Izvjesno je kako će Joško Gvardiol ponovno na lijevog beka, da su u zadnjoj liniji još Šutalo i Stanišić. Traži se taj partner Šutalu na stoperskoj poziciji. Pongračić nije briljirao protiv Španjolske, Erlić čeka svoju šansu. Oba su i Italije i imaju iskustva. Erlić iza sebe ima nekoliko jakih utakmica sa Šutalom u kojima nije primio gol i to je dvojba što se tiče zadnje linije.

Iako se gotovo plebiscitom traži odlazak Brozovića na klupu, koliko smo uspjeli pohvatati - to baš i nije tako izvjesno. Dalić mu vjeruje. Što zbog starih zasluga, a vjerojatno ga osjeti na treningu. U tom slučaju vezni red ostaje isti, eventualna promjena mogla bi biti na desnom krilu gdje se očekuje da Pašalić krene od prve minute umjesto Majera. To bi značilo kako Dalić nije honorirao Majeru dobre predstave posljednjih mjeseci. Pa i ona protiv Albanije nije bila toliko loša, ali Mario Pašalić se ozbiljno nametnuo pa netko treba ispasti. Perišić bi trebao krenuti s klupe a u špici se očekuje najbolji naš pojedinac iz utakmice s Albanijom - Ante Budimir.

Postoji dakako i druga opcija a to je da se na dvije “šestice” stave Modrić i Kovačić te da se stvori ofenzivni trolist Sučić - Pašalić - Kramarić te ispred njih Budimir. Ovo bi moglo funkcionirati ako Sučić shvati da se nogomet ne igra u jednom smjeru jer je on nosi dobar teret krivnje za remi s Albanijom s obzirom na to da je pustio igrača koji se prometnuo u asistenta za 2-2. Uostalom, zašto Dalić ne proba s Majerom kao desetkom, Pašalićem na jednom a Kramarićem na drugom krilu? I to je jedna od opcija.

U svakom slučaju, malo toga ćemo saznati i danas jer su treninzi zatvoreni i nema šanse da itko sa strane vidi zamisli Zlatka Dalića i njegovih pomoćnika. No, što god zakuhali jedna stvar je jasna: Italija mora pasti!



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti