Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dalić će dozirati minutažu, Vida upisati stotku, a Brozović pokazati koliko može! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.11.22. | 08:00

Utakmica sa Saudijskom Arabijom (13 sati, NOVA TV) bit će prva i posljednja provjera uoči početka Mundijala

Uoči Rusije su pobjedili Senegal pa otišli do finala. Danas je na meniju Saudijska Arabija. Nadamo se i sličnom epilogu. Prva je to i posljednja provjera uoči početka SP-a. U Rijadu, s početkom u 13 sati reprezentacija Hrvatske će krenuti u svoju Arapsku avanturu.

Izbornik Dalić najavio je kako će u ovoj utakmici koristiti neke igrače koji su manje igrali u posljednje vrijeme. Rasporediti će minutažu kako bi Maroko sljedeće srijede svi dočekali svježi. Tako će se provjeriti stanje Marcela Brozovića koji nije igrao u posljednje vrijeme zbog ozljede, odnosno ima dvadesetak minuta u Interu u dvije utakmice. Domagoj Vida dobit će priliku da u Rijadu dosegne impresivnu brojku od 100 nastupa u dresu Hrvatske. Zasigurno će se probati neke varijante u špici i na desnom krilu, pozicijama koje su uz desnog stopera još uvijek otvorene za Maroko i premijeru SP-a.

Današnji dvoboj važan je iz nekoliko razloga. Vatreni će prvi puta osjetiti “pustinjski pijesak”, aklimatizirati se na vremensku zonu i uvjete u kojima će ostati, barem se nadamo, sljedećih mjesec dana.

“Želimo ovo dobro iskoristiti i napraviti pravi uvod u Mundijal, te se prikazati publici u lijepom svijetlu. I meni je drago što sam se vratio u Saudijsku Arabiju”, priznao je izbornik Dalić koji je izašao domaćinu u susret pa pristao na promjenu termina. Naime, Hrvatska je prvotno dogovorila dvoboj u 11 sati što je termin prve utakmice na SP-u. Međutim, domaćini su zamolili da zbog vrućine ona ipak bude odigrana dva sata kasnije.

“Pristali smo. Barem ćemo igračima sačuvati svježinu”, objasnio je izbornik Dalić koji je sam dogovorio Saudijsku Arabiju. Naime, osim što su slični Maroku, cilj je bila blizina Katara.

“Sve skupa se dobro poklopilo pa i činjenica da je Herve Renard, današnji izbornik Saudijske Arabije bio na istoj funkciji u Maroku pa nam možda i to može pomoći. Iako, nisam razmišljao na taj način”, priznao je Dalić.

Što se sastava tiče, za očekivati je Ivušića na golu, Stanišića i Barišića na bokovima te Erlića i Vidu na stoperskim pozicijama. U veznom redu će Luka Modrić odmarati i vjerojatno osjetiti igru kasnijm ulaskom. Slično će biti s Perišićem na čije će mjesto Mislav Oršić.

Naravno da će fokus biti na te tri upitne pozicije od kojih tek Marko Livaja neće konkurirati za svoje mjesto u špici. Iako, sam izbornik je priznao da nema previše nepoznanica… Njemu je ionako bilo bitno da do polaska zrakoplova za Rijad svi koji su na popisu stignu zdravi, spremni i fokusirani. A koliko su gladni vidjet ćemo po pristupu na današnjem dvoboju sa Saudijskom Arabijom. Dobar rezultat više je važniji zbog atmosfere. Iako, sudeći prema onom što smo svjedočili na okupljanju, ona je iznimna…

Saudijska Arabija (4-3-3)


Hrvatska (4-3-3)



Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniSaudijska Arabijasaudijska nogometna reprezentacijaZlatko DalićHerve Renard

Ostale Vijesti