Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dalić: "Livaja ima ozljedu mišića iz prošle utakmice, Vida će odigrati 100. utakmicu za Hrvatsku"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.11.22. | 16:11

Izbornik je najavio prijateljski ogled sa Saudijskom Arabijom

Provjeru uoči Svjetskog prvenstva u Kataru izabranici Zlatka Dalića odradit će u Rijadu u srijedu u 13 sati (15 po lokalnom vremenu) u prijateljskoj utakmici sa Saudijskom Arabijom. Hrvatska reprezentacija otputovala je sinoć u Rijad iz Zagreba, a tamo će boraviti do petka kad imaju let za Dohu gdje će se spremati za Maroko s kojim igraju 23. studenog (11 sati). Drugu utakmicu na SP-u Vatreni će igrati protiv Kanade 27. studenog, a u posljednjoj utakmici u skupini čeka nas Belgija (1. prosinca).

Izbornik je najavio okršaj sa Saudijskom Arabijom, a prije njega pred novinare je izašao Marcelo Brozović.

„Sutra će biti dobra utakmici, borbena su ekipa, dat će sve od sebe. Moramo ući u utakmicu 100% i nema nam druge, naravno, nadam se pobjedi. Osjećam se jako dobro, krenuo sam zadnja dva tjedna, ušao sam u zadnje dvije utakmice za klub nekih 20-30 min. Sutra ću možda igrati malo više u dogovoru s izbornikom, imamo još par dana nakon Saudijske Arabije za pripremu i nadam se da ću biti spreman. Sigurno će nam ova utakmica poslužiti, bilo tko bude igrao mora dati sve od sebe, maksimalno i koncentrirano. Sutra ću odigrati vjerojatno 70-75 minuta, imam još par dana za pripremu nakon sutrašnje utakmice i nadam se da ću biti na 100%“, rekao je Brozović.

Potom se medijima obratio Dalić.

„Utakmica je važna jer nam je priprema za Svjetsko prvenstvo, nadam se da ćemo dobro iskoristiti tu utakmicu, da napravimo dobar uvod u prvenstvo, nadam se dobroj utakmici i da ćemo se prikazati publici u dobrom svjetlu. Drago mi je osobno da sam došao ovdje sa svojom reprezentacijom. Došli smo odigrati utakmicu s dobrim suparnikom, pratim njihovu reprezentaciju i ligu. Puno se toga promijenilo otkad sam otišao iz Saudijske Arabije, očekujem tešku utakmicu, nadam se da neće biti ozljeda i da će obje reprezentacije odraditi dobar test. Saudijska Arabija je kvalitetan protivnik i želim im svu sreću na Svjetskom prvenstvu“, rekao je u uvodu hrvatski izbornik pa otkrio koga neće biti na travnjaku sutra, ali i na koga će računati.

„Brozović će igrati malo više nego prije, potrebna mu je minutaža, koristit ćemo ga veći dio utakmice. Imali smo mali problem s Livajom koji ima malu ozljedu mišića od udarca iz prošle utakmice, poštedjet ćemo ga današnjeg treninga i sutrašnjeg dvoboja. Svi ostali su zdravi. Nećemo kalkulirati s utakmicom, ali ćemo kalkulirati s minutažom, imamo pravo na šest izmjena, dat ćemo šansu onima koji su igrali nešto manje u posljednje vrijeme. Rasporedit ćemo minutažu da svi budu u istoj potrošnji. Modrić će sigurno igrati, kao i Perišić, ali nećemo ih siliti da igraju cijelu utakmicu ili veći dio, ali bit će na terenu.“

Objasnio je i zašto je došlo do promjene termina utakmice koja je trebala početi u 11 sati po hrvatskom vremenu.

„Naša utakmica protiv Maroka je u isto doba. Htjeli smo prilagoditi termin prijateljske utakmice, s obzirom na to da će biti prevruće, s obzirom na to da je vrlo vruće u 13 sati, kako bi sačuvali nešto dodatne svježine u igračima.“

Utakmica protiv Saudijske Arabije bit će posebna za senatora Domagoja Vidu.

„Vida će sutra upisati 100. nastup. Jako nam je bitan, kad netko dosegne 100 utakmica u reprezentaciji onda ulazi u legendu. On je svojim igrama, odnosom i veselom naravi donio puno toga dobroga u reprezentaciji. Želim mu još puno sreće, zaslužio je 100. utakmicu, on je dobri duh naše momčadi. Pravi profesionalac i ono što treba biti svaki igrač, on je primjer za to“, otkrio je izbornik Dalić. (rv)



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaHrvatskaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Saudijska Arabija

Ostale Vijesti