Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

“Da mi je netko ovo pričao, mislio bih da je lud! Stojković će odigrati 10-15 minuta protiv Rudeša“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 14:30

Dinamov trener, između dviju utakmica finala Kupa, traži nastavak niza pobjedom u Koprivnici

Možemo slobodno reći, ovo je prva Dinamova utakmica ove sezone u kojoj nema onog pravog mača nad glavom, imperative pobjede. U kojoj bi gubitak bodova značio katastrofu. Naravno, od Dinama se uvijek očekuju pobjede pa i u subotu u Koprivnici (19.10 sati, MaxSport 1) protiv Slaven Belupa. No, završi li ikako osim pobjedom Modrih, ne bi to trebalo ostaviti dublji trag na momčadi, treneru, klubu... Prvenstvo je osvojeno, Dinamo u Koprivnicu dolazi kao prvak, koji se priprema za uzvrat finala na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sergej Jakirović, Dinamov trener, 50.put sjedit će na Dinamovoj klupi. Prije očekivanja u Koprivnici još se jednom osvrnuo na tu prvu, mršavu finalnu utakmicu Kupa (0-0) s Rijekom.

Oglas

Kup: Rijeka - Dinamo (UŽIVO)


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

"Izgledalo je oprezno. Malo bolji naš ulazak u utakmicu, imali smo dvije-tri dobre prilike, poslije je otišlo u opreznost, iako nije bio takav plan. Ali, kad vidite da nema energije i svježine, jer smo se ispraznili protiv Osijeka, iako smo stavili pet novih igrača, onda kad nismo zabili, bilo je važno zadnjih 10 minuta ne primiti gol. Prva utakmica je završena 0-0, na Rujevici će biti pravo finale, jer nema više kalkulacija.", rekao je Jakirović i malo se osvrnuo i na kompletan proljetni dio HNL sezone.

"Jako sam zadovoljan, napravili smo fantastičan posao. Bilo smo pod ogromnim pritiskom, tek u 32.kolu došli na prvo mjesto, pobijedili na Rujevici i uspjeli ga sačuvati. Da mi je netko rekao da ćemo biti prvaci dva kola prije kraja, rekao bih mu da je lud! S obzirom na sve što se događalo, dečki su napravili sjajan posao. Uspjeli smo u glavnom cilju, sve ostalo je apsolutni bonus."

Slaven je rasterećen, ali Koprivničani će sigurno biti motivirani za sraz s novim, starim prvakom?

"Da, očekujem motivirani Slaven, pune tribine, naše navijače. Mi ćemo izvesti dobru momčad, kad staviš na papir, to je stvarno dobra momčad, igrači koji su dali veliki obol ovoj sezoni. Očekujem da odigramo dobru utakmicu, uzmemo tri boda i nastavimo niz nepobjedivosti."

Debitirat će i neki mladi igrači, juniori i kadeti?

"Priključili smo sedam juniora u dogovoru sa sportskim sektorom, da osjete kako je biti dio prve momčadi. Neki će debitirati, napravit ću sve da ih sve provučem kroz ove dvije utakmice, da osjete čar seniorskog nogometa. Žao mi je što nemamo još igrača, jer su otišli na Euro U17, ali to je za nas velika čast da brane boje reprezentacije."

Ima li šanse da protiv Slavena i Rudeša vidimo i dvojicu oporavljenika, Kačavendu i Stojkovića?

"Kačavenda još neće igrati, ali Stojković bi mogao dobiti 10-15 minuta protiv Rudeša. On se dobro osjeća, u treningu je i u razgovoru s njim ćemo napraviti sve da odigra nešto u toj utakmici."




Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoSlaven BelupoLuka StojkovićHNLHrvatska nogometna ligaNK Rudeš

Ostale Vijesti