Screenshot Max Sport 1
Screenshot Max Sport 1

Čudesna utakmica u Stanovima, Zadar dominirao, u 90+4. izborio raspucavanje, ali onda se ukazao Mihael Zrinščak!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.06.24. | 20:46

Zadar je razbio Segestu koja je u 90 minuta uputila svega tri udarca prema golu domaćina, ali nakon izvrsnog ubačaja Kukoča, Vanzela je u 61. zabio za 1-1 te je djelovalo da će taj pogodak Brazilca biti ključan za slavlje Siščana. Ali, u 90+4. minuti, kapetan Zadra Domagoj Muić zabio je za 2-1, što je u prijevodu značilo da ćemo novog člana Druge NL dobiti nakon udaraca s bijele točke. A onda je na scenu stupio nevjerojatni Mihael Zrinšćak…

Euro u Njemačkoj? Ne, ne i još jednom ne, utakmica dana ove se nedjelje igrala u Stanovima gdje su Zadar i Segesta odigrali ‘drugo poluvrijeme’ u ogledu za popunu Druge NL. U prvoj utakmici Siščani su slavili s 2-1, da bi onda isti taj rezultat stajao na semaforu nakon 90 minuta u Stanovima. Pravilo je takvo da produžetaka nema, pristupilo se odmah izvođenju jedanaesteraca, a iako su primili pogodak u 90+4. minuti te je momentum bio na strani domaćina, Stara dama zadržala je hladnu glavu pa su tako ovu svoju sjajnu sezonu okrunili promocijom u viši rang natjecanja!

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O samoj utakmici nema smisla previše trošiti slova i riječi. Zadar je uništavao Segestu, ali u svom tom moru prigoda uspjeli su poentirati tek dvaput, jednom u 40. kad je precizan bio Serbinov, a drugi put u duboko u sudačkoj nadoknadi. Nakon 90 minuta, na semaforu je stajalo 2-1, s tim da su domaćini uputili 18 udaraca prema golu gostiju (šest u okvir), a gosti samo tri (dva u okvir). Posjed je također uvjerljivo bio na strani domaćina (61%-39%), propustili su Zadrani neke fenomenalne prigode poput one Vukadinovićeve u 69. ili Šutalove 81., ali su na kraju sve uspjeli naplatiti pogotkom Muića koji je u 90+4. nakon velike gužve u 16-ercu gostiju i prave opsade gola Segeste izbliza uspio svojoj momčadi osigurati raspucavanje.

Taj pogodak proslavljen je kao da je Zadar već izborio plasman u viši rang natjecanja, na teren su uletjeli i neki gledatelji, a par minuta kasnije arbitar Zdenko Lovrić označio je kraj ogleda, odnosno označio je da će se kroz nekoliko minuta pristupiti izvođenju udaraca s bijele točke.

Foto: Screenshot Max Sport 1Foto: Screenshot Max Sport 1

Zadrani su odlučili da će gosti pucati prvi, a prvi je odgovornost preuzeo Krešimir Kovačević koji poslao loptu u jednu, a Matasovića u drugu stranu. Precizan je potom kod Zadrana bio Roko Nakić, s tim da je Zrinščak imao loptu na ruci.

U drugoj seriji Rendulić je ponovno doveo goste u vodstvo, da bi onda rezultat poravnao Luetić. Zrinšaćak je, spomenimo, ponovno osujetio u koju će stranu pucati domaćin…

Treća serija bila je ključna. Prvo je Vanzela, Brazilac koji je u 61. minuti poentirao za 1-1, rutinski izveo jedanaesterac, da bi onda fenomenalno udarac napadača Zadra Vukadinovića obranio gostujući vratar Mihael Zrinščak.

Ranije spomenuti momentum u tom se trenutku okrenuo za 180 stupnjeva, a prvi udarac u četvrtoj seriji mirno je potom realizirao Mihaljević, što je u prijevodu značilo da će sve biti gotovo ako Zadrani ne uspiju odgovoriti na isti način.

Mladi Bruno Grgić nije pucao loše, ali vratar gostiju Mihael Zrinščak briljantnom obranom ukrotio je njegov udarac i tako pokrenuo erupciju oduševljenja iza svojih leđa gdje su bili smješteni gostujući navijači.

Zadar je tako drugu godinu zaredom ostao bez plasmana u viši rang natjecanja. Lani je sretniji i spretniji bio Karlovac, dok ove nedjelje slavila Stara dama.

Spomenimo i kako je plasman u viši rang natjecanja izborio Uljanik iz Pule koji je s 3-1 bio bolji od Slavonije. Prva utakmica u Požegi završena je bez pogodaka, dok su Puljani u uzvratu uvjerljivom predstavom izborili plasman u Drugu NL čime su na najbolji mogući način okrunili osvajanje Treće NL Zapad u kojoj su nakon 26 kola skupili 57 bodova, četiri više od prvog pratitelja Rovinja.

HNK Zadar – HNK Segesta 2-1 (jedanaesterci 2-4)

Strijelci: 1-0 Serbinov (40.), 1-1 Tsutida Vanzela (61., Kukoč-Petraello.), 2-1 Muić (90+4.)

Jedanaesterci: 0-1 Kovačević, 1-1 Nakić, 1-2 Rendulić, 2-2 Luetić, 2-3 Vanzela, 2-3 Vukadinović promašaj, obrana Zrinščak, 2-4 Mihaljević, 2-4 Grgić promašaj, obrana Zriščak .

Stadion: Stanovi, gledatelja: 3.000.

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo)

HNK Zadar: Matasović, Kordić, Muić, Jukić-Peladić, Luetić, Jurić (58. Vukadinović), Perić (75. Grgić), Jakir, Djeveljekaj, Serbinov (75. Šutalo), Pedišić (66. Nakić).

HNK Segesta: Zrinščak, Tsutida Vanzela, Kopić, Đurak (72. Mihaljević), Kesić ( 46. Kapac, 89. Radošević) Schmidt, Bertina (72. Rendulić)., Živčić, Martinović (46. Zlatunić), Kovačević, Kukoč-Petraello.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK ZadarNK ZadarZadarSegestaTreća nogometna ligaDruga nogometna ligaDruga NL

Ostale Vijesti