MAtija Habljak/Pixsell
MAtija Habljak/Pixsell

Čovjek koji je zaustavio Hajduk:"Svi smo odigrali veliku utakmicu, nismo razmišljao o tome da pomažemo Dinamu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 19:41

Iako je zabio prvijenac u ovoj sezoni, Goričan nije djelovao prezadovoljno...

Nogometaši Lokomotive odigrali su 1-1 protiv Hajduka na otvaranju 18.kola. Domaćin je prvi došao do vodstva preko Goričana (25.), da bi onda konačan rezultat postavio Benrahou u nastavku (75.).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice Silvio Goričan je u razgovoru za Max Sport poručio sljedeće:

“Bio je težak teren, prilično klizav,moglo je u početku otići na dva-tri gola razlike. Na kraju mislim da je 1-1 realan rezultat.”

Lokomotiva je povela, ali ipak nije uspjela izdržati…

“Kod nas je to tako. Povedemo pa se nesvijesno povučemo u svojih 16 metara. Nadam se da ćemo to popraviti.”

Pao je Lokomotivin rekord Kranjčevićeve

“Sigurno da je lijepo igrati u ovakvom ambijentu. Nismo navikli na ovakve utakmice. Nažalost, na naše utakmice dođe 300 – 400 gledatelja pa je tako ovakvu utakmicu bilo uživancija igrati.”

Pogodak za samopouzdanje?

“Zadovoljan sam golom, nadam se da će mi se sada otvoriti. Imao sam nekoliko prilika u prethodnim utakmicama, danas mi se posrećilo, nadam se da ću tako nastaviti i u budućnosti.”

Ipak, junak Lokomotive bio je Nikola Čavlina. S nekoliko je sjajnih, velikih obrana zaustavio Hajduk na putu do sedme pobjede u nizu. Za kraj, u sudačkoj nadoknadi skinuo je i udarac Benrahoua.

"Ne samo za mene, bila je to velika utakmica za sve nas. Samo sam radio svoj posao, da pomognem momčadi što je više moguće. Vodili smo, ali uzeli smo na kraju bod, nemamo za čime žaliti, idemo dalje.", skromno je nakon utakmice kazao Čavlina.

Kako se osjećao kad je bio na streljani u prvom dijelu, skidao pokušaje Livaje, Pukštasa...

"Nije bilo lako, trebalo je biti koncentriran po ovakvom vremenu, što nije jednostavno nikome od nas. Ali, bio sam fokusiran čitavu utakmici i odradio je jako dobro."

Pomogli su on i njegovi suigrači i Dinamu ovim bodom.

"Ha, ne razmišljamo tako, niti smo gledali da pomažemo Dinamu. Mi želimo osvajati bodove, dizati se što više na ljestvici, a kome pritom pomognemo, to nije do nas."



Tagovi

Lokomotiva ZagrebSilvio GoričanHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti