Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Lokosi zaustavili seriju Hajduka, Goričan otvorio, Benrahou zatvorio pred rekordnom posjetom

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 08.12.23. | 19:24

Utakmica je završila 1-1

Lokomotiva nije uspjela prekinuti svoju seriju bez pobjede koja se protegla na osam utakmica, ali su zato zaustavili Hajduk koji je stao na nizu od šest pobjeda nakon konačnih 1-1 koji idu na ruku konkurenciji. Prvi remi je ovo Hajduka nakon 21 utakmice, koliko dobar, vidjet će se na kraju.

Pao je rekord stadiona na utakmicama koje je u Kranjčevićevoj odigrala Lokomotiva, pod tornjem se skupilo 4829 gledatelja

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Počelo je velikom prilikom domaćina kada je Šotiček dao lijevo za Goričana koji je neometan pucao, ali je Lučić obranio fenomenalno, a također je dobro reagirao i na drugi lakši pokušaj. Umalo šok za Hajduk na startu koji je imao veliku podršku s tribina.

Uzvratio je Hajduk u 10. minuti kada je Krovinović ljevicom pucao sa 25 metara, no lopta je otišla pokraj vrata. Malo zatim u prigodi je bio Tuci, ali iz blizine nije uspio dobro zahvatiti loptu.

Nevjerojatnu priliku imao je Pukštas u 18. minuti na ubačaj Dajakua, klizeći je pucao iz blizine, ali je Čavlina odbio u korner. Bila je to najbolja prigoda Splićana, klasično ubacivanje mladog Amerikanca.

Prštalo je prilikama, pa je tako a drugoj strani uskoro Tuci koji je pogodio vratnicu, a onda je opet zaprijetio Pukštas.

Gol je 'visio' u zraku, a prvi je postigla Lokomotiva kada je Goričan sa osam metara naciljao glavom nebranjeni kut na asistenciju Mudražije. Goričan je zabio lideru prvenstva, ali Splićani su se odmah digli tako da je Čavlina obranio zicer Livaji kojemu je ovo bila 100. utakmica u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Hajduk je do kraja prvog dijela imao veći posjed, ali opasnosti pred vratima nije bilo.

Zanimljivo je da je Lokomotiva vodila protiv tri ostala kluba iz velike četvortke, s Osijekom i Rijekom završilo je 1-1, dok je od Dinama izgubila u nadoknadi što je zanimljiv podatak koji je Hajduku nudio optimizam pred nastavak.

Nikada se ni trener Splićana Mislav Karoglan nije našao u zaostatku u drugom mandatu u Hajduku, a kako je ovu utakmicu prije Derbija u Maksimiru označio 'ključnom', morao je nešto napraviti u drugom dijelu. Sigurno im je u stanci ukazao na to u čemu griješe i kako će naći put do gola.

Međutim, na zamrznutom terenu prvi je pokušao Šotiček nakon prodora, sa 18 metara pucao je pokraj vrata. Malo zatim u prigodi se našao Krovinović, no udarac je završio u bloku. Potom je Karoglan zaigrao na kartu Kalika, kojega je uveo umjesto Krovinovića nadajući se da će s njim doći do prekokreta.

Uspio je Hajduk zabiti u 65. minuti no označeno je zaleđe nesuđenog strijelca Dajakua. Na suprotnoj strani pokušao je Marić, no prelagano za Lučića. Ništa se nije mijenjalo osim što su treneri promjenama osvježavali momčadi, Silvijo Čabraja kako bi obranio rezultat, a Karoglan da stigne do izjednačenja.

I došao je pogotkom džokera Benrahoua u 75. minuti kada je Livaja spustio loptu koja se odbila od Živkovića Marokancu na 'penal' za izjednačenje. Provjeravala se situacija u VAR sobi zbog potencijalnog zaleđa Livaje, ali na kraju je bilo sve čisto.

Izjednačenje je dalo krila Hajduka koji je jurnuo po pobjedu, često bivao na polovici Lokomotive. Lokosi su pokušali iz kontre, a Kalik je prekršajem spriječio opasnost i dobio karton zbog kojeg ga neće biti u Maksimiru.

Na startu nadoknade Benrahou je mogao postat junačina, ali mu je udarac sa 12 metara obranio Čavlina atraktivnom intervencijom. Imala je Lokomotiva situaciju pred Hajdukovim vratima, provjeralo se je li bilo što nepropisno, ali sve je bilo u redu.

LOKOMOTIVA – HAJDUK 1-1 (1-0)

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 4829. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Kristijan Novosel (Valpovo). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Patrik Kolarić (Čakovec). AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).

Strijelci: 1-0 – Goričan (25., Mudražija), 1-1 – Benrahou (75.)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Bartolec (od 84. Žilinski), Živković, Mersinaj, Leovac (od 70. Kalaica) – Bubanja, Marić – Šotiček (od 84. Čop), Mudražija (od 61. Krivak), Goričan – Tuci. Trener: Silvijo Čabraja.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Sigur, Uremović, Šarlija, Diallo – Pukštas, Žaper (od 87. Moufi) – Sahiti (od 72. Benrahou), Krovinović (od 53. Kalik, Dajaku (od 72. Odjidja-Ofoe) - Livaja. Trener: Mislav Karoglan.

Žuti kartoni: Bartolec 30., Mudražija 53., Šotiček 59. (Lokomotiva), Diallo 4., Kalik 85. (Hajduk)

Crveni karton: G. Karoglan 79,. pomoćni trener Hajduka (drugi žuti).




Tagovi

NK LokomotivaHajdukHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti