Matija Milanović/PIXSELL
Matija Milanović/PIXSELL

Carević povijest piše, a Zrinski ne želi vidjeti Jovića više

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 20:30

Šibenik je po igri zaslužio pobjedu u 'majstorici' za prvaka o kojoj će se još pričati

Mario Carević je ispisao povijest, upisao 14. pobjedu sa Šibenikom i to u gostima kod dotašnjeg lidera Zrinski Osjećko 1664. Dobili su Šibenčani 2-0 u Gradskom vrtu, nakon što su poveli iz kaznenog udarca koji je usmjerio utakmicu na njihov mlin, a definitivno se vidjelo da će momčad iz Krešimirova grada do trijumfa kada je isključen Petar Korov kojemu je sudac Fran Jović dao drugi žuti karton zbog simuliranja kada su domaći tražili kazneni udarac za potencijalno izjednačenje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ukupno je Jović na terenu podijelio četiri crvena kartona, no to ne umanjuje pobjedu Šibenika, na kraju su domaći završili sa osam igrača,a gosti sa deset, a Jović je dobio zvižduke i pogrdne povike.

Šibenik će tako iduće sezone ponovno biti u najvišem rangu, igrati s najboljim momčadima, a Careviću se piše ekspresni povratak u elitno društvo. Zrinski nije mogao ništa, imao je u nastavku nekih poluprigoda i dobru podršku s tribina, no ni Funcuti se nisu gasili cijelu utakmicu. Na kraju su proslavili sa svojim igračima i iduće sezone če ponovno na Šubićevac dolaziti Dinamo, Rijeka i Hajduk...

Zrinski će još dugo sanjati Jovića kojega su se pribojavali prije utakmice, ali im sada slijedi novi pokušaj ulaska u elitu iduće sezone. Mala utjeha im je što je Dominik Dogan dobio trofej za najboljega strijelca lige, kada je glavna nagrada, pehar za prvaka Prve NL pripao Šibeniku koji će slaviti dugo putem natrag do Dalmacije, a slavilo se i na Šubićevcu gdje je bio organiziran prijenos.

Predsjednik Zrinskog Ivan Komak osuo je drvlje i kamenje po HNS-u, ali najavljuje da će dogodine biti prvak.

Šibeniku će za viši rang sigurno trebati pojačanja, dolaze na mjesto Rudeša i moraju složiti momčad kako bi bili konkurentni, dok je Zrinski mora sačuvati za novi pokušaj.

Nogomet koji smo gledali u gradskom vrtu nije bio razine HNL-a, jedino po ambijentu, dekoru koji su napravili Šibenčani i Slavonci, no jedan je morao otpasti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zrinski Osječko 1664NK ŠibenikMario CarevićIvan KomakFran JovićPrva nogometna ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti