Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Carević na novom poslu debitira kod momčadi koju je vodio u nižem rangu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.10.24. | 08:00

Utakmica se igra s početkom u 18.30 sati, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu

Deseto po redu kolo Hrvatske nogometne lige zaključit će dvoboj Varaždina i Gorice. Utakmica se igra s početkom u 18.30 sati, a izravan televizijski prijenos je na Max Sport 1 kanalu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

S obzirom na to da smo krenuli u drugu četvrtinu prvenstva, nije zgorega prisjetiti se prvog ovosezonskog duela današnjih protivnika. Utakmica je igrana u Velikoj Gorici i nije impresionirala nikoga tko je ljetnu večer odlučio provesti uz HNL. Mreže se na kraju nisu tresle, a puno opasniji bili su Varaždinci, kojima nije priznat pogodak i imali su puno više pokušaja od Goričana. Gostii su na kraju imali 17 udaraca na suparnički gol, od čega je šest pokušaja obranio Božidar Radošević. No, izuzev udarca Marka Dabre (kojem je i poništen pogodak), nisu stvorili veliku priliku, dok je Gorica bila potpuno bezopasna prema naprijed.

Dakle, u današnjem duelu prije svega navijamo za golove, a potom i da se obje momčadi pojave na utakmici kako bi gledalo nešto zanimljviji dvoboj nego što je to bio slučaj početkom kolovoza.

Trener Varaždina Nikola Šafarić trebao bi na raspolaganju imati Antu Ćorića, koji se oporavio od ozljede, a uoči dvoboja najavio je pohod na tri boda.

“Jako dobro smo iskoristili ovu dvotjednu stanku, igrači su odlično radili. Odigrali smo prijateljsku utakmicu na dobrom terenu s mađarskim drugoligašem Szentlorinc SE i svi smo imali koristi od te utakmice. Reprezentativci su nam se vratili, malo smo ih osvježili, dok su svi ostali odlično radili, a nadamo se da će taj rad prenijeti na nedjeljni susret s Goricom. Naravno, bit će zahtjevna utakmica, ali želimo se i postavit ćemo se kao favoriti od prve minute i želimo ići na tri boda. Nošeni publikom nadam se da ćemo i osvojiti tri boda”, rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

Gorica u Varaždin dolazi s novim trenerom Marijom Carevićem, koji je svojevremeno bio trener Varaždina u drugoligaškoj konkurenciji, a koji želi debitirati s pozitivnim rezultatom.

“Čuo sam od bivših trenera sve najbolje o ovoj sredini i uvjetima za rad. Mogu to potvrditi. Obiteljska je atmosfera, nema pritiska okoline. Osjetim mir za rad. Imamo devet utakmica do stanke a cilj je skupiti što više bodova. Svaka će biti na nož, na nama je da to pripremimo. Vjerujem da će ekipa dobro reagirati i skupljati bodove”, kazao je Carević.

Carević je sa Šibenikom već igrao protiv Varaždina.

“Igrao sam sa Šibenikom 0-0. Stabilni su defenzivno, disciplinirani s nekoliko pojedinaca koji su u dobroj formi, znaju što mogu i opasni su. Teško ih je dominirati ali imamo neki plan, na nama je da ga sprovedemo”, zaključio je novi trener Gorice.

Inače, Carević je nekada bio suigrač Šafariću u mladoj hrvatskoj reprezentaciji, a surađivali su i kada je Carević bio trener u Varaždinu u sezoni 2021./2022. u Dugoj ligi. Šafarić je već bio sportski direktor varaždinskog kluba.

Glavni sudac utakmice bit će Oliver Romić (Osijek) kojem će to biti tek druga utakmicu u HNL-u nakon što je prošle sezone dijelio pravdu na ogledu Rudeš – Varaždin (0-2). Mladom Romiću (29) će iz VAR sobe pomagati Ante Čuljak iz Zagreba.

Očekivane postave:

VARAŽDIN (4-2-3-1): Zelenika - Maglica, Ba, Nekić, Boršić - Marina, Belcar - Mitrovski, Mamić, Šego - Dabro

GORICA (3-4-3): Banić - Krizmanić, Maloča, Leš - Mikanović, Kapulica, Pajaziti Pavlović, Pajaziti, Štiglec - Majstorović, Kolar, Ndockyt



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinHNK Gorica

Ostale Vijesti