Action Images / Michael Regan
Action Images / Michael Regan

Cantona brani svog vječnog Šefa: “Novi vlasnici ne razumiju nogomet, nadam se da će biti bačeni u vreću fekalija”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.24. | 13:19

Osim otkazane suradnje, Sir Alexu je zabranjen posjet svlačionici na Old Traffordu

Bivša zvijezda Manchester Uniteda, Francuz Eric Cantona, kritizirao je nove vlasnike kluba jer su prekinuli suradnju s bivšim trenerom i direktorom Alexom Fergusonom, koji je ikona tog slavnog kluba, objavio je francuski sportski list L'Equipe, a prenosi AFP.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ferguson (82) je u utorak smijenjen s mjesta "globalnog veleposlanika" i direktora tog kluba koje je obnašao od 2013. godine. I ne samo to, zabranjen mu je posjet svlačionici na Old Trafoordu, kao i članovima Upravnog odbora (koji nogometno ionako ne mogu u istu rečenicu sa Sir Alexom).

"Sir Alex Ferguson bi trebao raditi što god želi u klubu do kraja života. Kakav nedostatak poštovanja, to je potpuno skandalozno", rekao je Cantona i dodao da će Fergusona uvijek smatrati svojim šefom.

"Novi vlasnici Uniteda pokazali su da ne razumiju i ne poštuju nogomet, a nadam se da će zbog ovoga biti bačeni u veliku vreću fekalija", kazao je uvijek posebni Cantona. Dakako, rekao je narodsku riječ “g..ana” umjesto fekalija.

Cantona i Ferguson surađivali su od 1992. do 1997. godine.

Razlog smjene Fergusona je novac, mediji su objavili da je njegova plaća veća od dva milijuna funti godišnje, a suvlasnik Manchester Uniteda, tvrtka Ineos, raskinula je ugovor s njim kako bi smanjila troškove. S Manchester Unitedom, čiji je trener bio od 1986. do 2013., Ferguson je 13 puta osvojio Premier ligu, dva puta Ligu prvaka (1999., 2008.), pet puta FA Cup i Svjetsko klupsko prvenstvo 2008. godine.

Kemijska tvrtka Ineos, u vlasništvu milijardera Jima Ratcliffea, u veljači ove godine postala je manjinski vlasnik Manchester Uniteda.


(Hina)


Tagovi

Eric CantonaAlex FergusonManchester UnitedJim Ratcliffe

Ostale Vijesti