Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Kraj za Sir Alexa u Manchester Unitedu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.10.24. | 13:15

Plaća mu je iznosila oko dva milijuna engleskih funti godišnje

Sir Alex Ferguson, legendarni trener Manchester Uniteda, s krajem sezone se povlači iz kluba s Old Trafforda te više neće biti njegov ambasador.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Takva je odluka donesena kao dio akcije u klubu oko smanjenja troškova. Brojnim drugim otpuštanjima Manchester United namjerava uštedjeti oko 45 milijuna funti. Ferguson je klupski ambasador od 2013. godine, a plaća mu je iznosila oko dva milijuna engleskih funti godišnje.

Iz Manchester Uniteda su naglasili da će 82-godišnji Sir Alex Ferguson i dalje biti vrlo rado viđen gost na Old Traffordu, a mediji su dodali kako je ovaj razlaz dogovoren u prijateljskom ozračju i na njega su pozitivno reagirale obje strane.

Trener Manchester Uniteda Ferguson je bio od 1996. do 2013. godine. U tom je razdoblju nizao velike rezultate kao menadžer popularnih Crvenih vragova. Englesku Premier ligu je osvojio trinaest puta, FA kup pet puta, dok je dva puta, 1999. i 2008. godine, osvajao Ligu prvaka.

Posljednjih sezona Manchester United je u rezultatskoj krizi i daleko je od vrha ljestvice Premier lige. Ova sezona nije izuzetak te se momčad nakon sedam odigranih kola nalazi tek na 14. mjestu ljestvice. Ove sezone klub ne nastupa u Ligi prvaka već u Europskoj ligi.

(Hina)



Tagovi

Alex FergusonManchester United

Ostale Vijesti