Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Čabraja: “Dokad ostaje Čabraja? Možda je i tu potrebna friška snaga. Nije to najava, samo moj komentar”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 20:45

Trener Lokomotive na konferenciji za medije osvrnuo se na utakmicu odigranu u Kranjčevićevoj u kojoj je njegova momčad osvojila bod, s tim da je zamalo, duboko u sudačkoj nadokandi, ostala i bez njega..

U 10. kolo HNL-a nogometaši Lokomotive ušli su pod imperativom rezultata budući da su prvi krug prvenstva zaključili na predposljednjem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Njihov bodovni učinak nakon utakmice u Kranjčevićevoj se malo poboljšao, dovoljno da sa devetkog (privremeno) skoče na osmo mjesto. Za Lokose su poentirali Karačić (26.) i Čop (67.), dok su precizni u gostujućim redovima bili Radeljić (23.) i Smolčić (90.)

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, na konferenciji za medije, trener domaće momčadi, Silvijo Čabraja, pojavio se sam. Nakon uvodnog pozdrava, sam je pitao:

"Sad bih kao ja trebao dati komentar utakmice?", kroz smijeh je rekao trener Lokomotive, a onda je krenuo...

"Do drugog primljenog gola limitirali smo Rijeku. Na našu žalost, u smiraj utakmice, mi smo si napravili probleme. Bili smo poremećeni u 16-ercu, nismo dobro reagirali na njihove duge lopte. Da, nezadovoljan sam primljenim pogotkom, ali kad se uzme u obzir što se događalo na samom kraju utakmice, mogu biti sretan da je ovako završilo."

Nekako imamo dojam da prečesto pričamo o Lokomitivi u kontekstu primljenih pogodaka u samoj završnici utakmice.

"Znate li koje su godište naši igrači? Znate li koje je godište bila naša vezna linija u ovoj utakmici? Eto, to vam je odgovor", pomalo snuždeno je rekao trener Lokomotive pa je dodao:

"Nama nedostaje 20-ak centimetara visine u prosjeku i 20-ak kila mišića kod igrača. A kad oni dobiju te kile, onda više neće biti u Lokomotivi. Što da vam više kažem, pa vidjeli ste i sami kad je Fetai stao pored Radeljića pa smo se svi počeli smijati. To vam je tako, to je ta naša realnost. Zato jer su mladi, igrači griješe. Nedostaje im to iskustvo... Evo, pogodak primimo u 90. minuti. I to kakav. Taj prekid bi trebao biti branjiv, zar ne? Pa obrambeni igrač samo mora odbiti loptu gdjegod, napadač mora zabiti gol. Ne mogu biti nezadovoljan željom i voljom. Gledajte, Rijeka je ozbiljna momčad koja ima isprofilirane igrače. Pogledajte njihove zamjene, pogledajte naše..."

Svima na stadionu zapela je za oko, a i za uho, pozdrav publike kad je teren napuštao Feta Fetai.

"On je to zaslužio. S tribina se to još bolje osjeti. Pazite, vidjeli ste sve sami - gdje god je trebalo biti, Feta je tamo bio. Dečko ima 19 godina, nije on bez razloga dobio poziv u reprezentaciju. Drugi ljudi prepoznaju njegov rad i kvalitetu. Ja mogu reći da on živi za ovaj klub. Tako se ponaša i to se onda jednostavno vidi. Prepoznajem to ja, prepoznaje to ova publika. Samo, pitanje koje se nameće samo po sebi je dokad će i on ostati ovdje. Svatko tko je dobar,upitno je dokad će se zadržati. Tako je to kod nas..."

A dokad će se u klubu zadržati Silvijo Čabraja, upitali smo trenera Lokomotive, nakon čega nam je dao odgovor koji nas je malo iznenadio..

"Možda bi i ovdje trebala neka friška snaga…"

To je neka najava ili?

“Nije najava, samo moj komentar.”

Hoćemo li ikada više vidjeti stopersku kombinaciju Karačić-Leovac?

“Dok sam ja ovdje, Karačić će vjerojatno stoper. Imamo problema u posljednjoj liniji, ali nadam se da se uskoro vraćaju Kolinger i Mersinaj. Moramo imati više stopera... Mogao sam možda Mersinaja koristiti pred sam kraj utakmice, ali nisam ga htio načeti. Kolinger pak u tri utakmice dobije tri žuta kartona, što više reći, to je tako, stoperi uvijek dobivaju kartone… Ali, da rezimiramo, Karačić i Leovac su danas odigrali sjajnu utakmicu, prilagodili su se momčadi. To su pravi dečki, imaju veliko iskustvo, nisu me iznenadili…”

Za sljedeću utakmicu bi kadar ipak trebao biti nešto širi…

“Canjuga je tjedan dana u pogonu, razmišljao sam da ga stavim u igru. Kolinger se vraća… Eventualno ako nađemo nekoga u mlađim pionirima pa ga ubacimo u momčad, ali sumnjam…”



Tagovi

Silvijo ČabrajaHrvatska nogometna ligaHNLHNK RijekaLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti