REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Bundesligaš platio milijun eura za Hrvata, a sada ga žele 'trampati' natrag u drugu ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 08:26

Pomalo neobična situacija

Union Berlin otkupio je prije dva mjeseca nekadašnjeg igrača Hajduka Ivana Prtajina iz Wiesbaden za otpusnu klauzulu od milijun eura. Mnogi klubovi bili su zainteresirani za napadača s 13 golova iz prošle drugoligaške sezone, no naslućuje se mogući Prtajin povratak u drugu ligu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, 28-godišnji Hrvat bio je na klupi 90 minuta u natjecateljskom otvaranju DFB-Pokala, Union igra samo s jednim centarforom, Prtajin je trenutno rezerva Jordanu na ovoj poziciji, Union još uvijek traži još jednog napadača i Prtajinova očekivana minutaža mogla bi pretrpjeti još jedan udarac.

Kako smo jučer pisali, Unionova želja je Ragnar Ache iz Kaiserslauterna. Priča se da je Union skupio oko tri do četiri milijuna eura za napadača, prema željama kluba koji Acheu i njegovih 16 golova može zahvaliti za ostanak u ligi - nedovoljno. No, već za pet milijuna, tvrde njemački izvori, mogli bi popustiti. Problem je što bi tada i njima nedostajao napadač, a tu na scenu stupa Prtajin.

Kaiserslautern je bio jedan od nekoliko drugoligaša koji bi željeli potpisati hrvatskog napadača nakon završetka prošle sezonem, a sada bi to mogli ostvariti, naravno, pod uvjetom da Ache doista ode. Kaiserslautern bi vjerojatno htio Hrvata barem na jednosezonskoj posudbi, ali nije jedini koji se nudi Hrvatu, tu je i Hannover 96, oba klupa koja ciljaju biti u gornjem domu drugoligaške tablice na kraju sezone.

Ipak, neće se puno dogoditi prije vikenda. Union još nije poslao poboljšanu ponudu za Achea u Kaiserslautern, niti Prtajinova stranka želi odustati ili odgoditi njegov san o Bundesligi prije prvog kola. Sutra, od 15.30 Union igra s Mainzom. Vidjet ćemo hoće li tada Hrvat debitirati u Bundesligi ili još jednom gledati utakmicu s klupe i čekati povratak u 'zweitu'.




Tagovi

Ivan PrtajinUnion BerlinHannoverBundesligaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti