REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Bivši hajdukovac potpisao za bundesligaša prije dva mjeseca i odmah ide na posudbu?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 12:34

Naime, nakon što je stigao ovoga ljeta u Union, za Ivana su odmah pristigle i ponude za posudbu među kojima i ona drugoligaša Hannovera 96

Hrvatski napadač Ivan Prtajin novo je ime u Union Berlinu, a uskoro bi mogao promijeniti sredinu, bez da uopće 'okusi' kako je zaigrati za berlinsku momčad u službenoj utakmici. Do sada je nastupio u pet utakmica, ali su sve bile prijateljske, dok je onu Njemačkog kupa protiv Greifswalda odgledao s klupe. Pitanje je hoće li uopće upisati službeni nastup za Berlinčane budući da za njega postoje druge opcije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, nakon što je stigao ovoga ljeta u Union, za Ivana su odmah pristigle i ponude za posudbu među kojima i ona drugoligaša Hannovera 96.

Čini se da je pozadina mogućeg munjevitog oproštaja za 28-godišnjaka nastojanje Berlina da dovede Ragnara Achea, koji bi trebao biti pušten iz Kaiserslauterna. No, u slučaju Prtajin još nisu donesene nikakve odluke niti dogovori, kaže Sky. Sve u svemu, oproštaj od Hrvata, koji je tek ovog ljeta iz Wiesbadena prešao na stadion Alte Försterei, bio bi iznenađenje. Međutim, konkurencija u napadu, pridruži li im se Ache, mogla bi biti prevelika da bi svatko mogao dobiti zadovoljavajuću minutažu pa eventualna posudba možda i nije loša opcija, ako već u bundesligašu nema mjesta.

S Unionom ima potpisan ugovor do ljeta 2027. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1,8 milijua eura.

Vranjanin rođen 1996. prve nogometne korake je započeo u Primorcu iz Biograda nakon čega je kao 15-godišnjak prešao u Arbanase, a potom prolazio i kroz mlađe kategorije Trešnjevke i Zagreba, da bi 2014. otišao u mlađu momčad Udinesea, nakon čega se vratio u Hrvatsku. Debitirao je za Hajduk i to samo jednu minutu u pobjedi Bijelih nad Slaven Belupom (2-1) u svibnju 2017., a ostatak boravka u Splitu odradio je samo za drugu momčad. Budući da Hajduku nije bio u dugoročnim planovima, karijeru je nastavio u Rodi, Schaffhausenu, Olimpiji, a posljednje dvije godine bio je u Wiesbadenu iz kojeg je prije manje od dva mjeseca stigao u Berlin za koji još nije upisao nastup u službenoj utakmici. (eg)



Tagovi

Ivan PrtajinHajdukUnion BerlinLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti