Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Brazilac kojeg se na Maksimiru nerado sjete postao treće najskuplje pojačanje u povijesti Panathinakosa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.24. | 16:04

Grčka momčad za njega je izdvojila čak 7.25 milijuna eura, a veći iznos izdvojili su samo za Djibrila Cissea te Michalisa Konstantinoua.

Mateus Cardoso Lemos Martins – a može i samo Tetê – postao je novi igrač Panathinaikosa. Brazilac je u redove grčke momčadi stigao iz Galatasaraya čije je boje branio prošle sezone za čak 7.25 milijuna eura, što ga čini trećim najvećim ulaznim transferom u povijesti kluba. Prije PAO-a i Galatasaraya, ovaj 24-godišnji krilni napadač igrao je za Šahtar, Lyon, Leicester te Gremio.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tetê je već šesti ulazni transfer PAO-a ovog ljeta. Bez odštete stigli su Baldock iz Sheffield Uniteda te Maksimović iz Getafea, da bi onda Grci trajno otkupili Tina Jedvaja od Lokomotiv Moskve (500 tisuća eura), odnosno Bartlomieja Dragowskog od Spezije (1.5 milijuna eura). U svoje redove doveli su i islandskog reprezentativca Sverrirja Ingija Ingasona (FC Midtjylland, tri milijuna eura), s tim da je njemu neće dugo trajati prilagodba na grčki nogomet budući da je četiri i pol godine bio standardan prvotimac PAOK-a. Iako od izlaznih transfera zasad nisu zaradili nijedan euro, u PAO-u su očito ove sezone odlučili kako je vrijeme da se naslov prvaka nakon čak 15 godina čekanja vrati u njihove vitrine.

Inače, Tetê, tada kao 19-godišnja, svoj prvijenac u Ligi prvaka zabio je protiv Dinama na Maksimiru u 90+8. minuti kad je s bijele točke bio precizan u dresu Šahtara (3-3). Prošle sezone, zanimljivo, nije postigao nijedan pogodak u 33 nastupa u Süper Lig, ali je Galatasaray svejedno na njemu uspio ostvariti veliku zaradu. Za današnji ogled PAO-a i Boteva u kvalifikacijama za Europsku ligu nije registriran.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PanathinaikosTeteLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti