Pixsell
Pixsell

Bomba s Poljuda: Marin Tomasov vraća se u Hajduk?!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.01.23. | 10:43

Dijete je Zadra, igrao je još za Hajduk, Rijeku, München 1860 i novi klub C. Ronalda, a sada bi se, nakon četiri i pol godine u Kazahstanu mogao vratiti u klub za koji navija.

Kada smo negdje u ljeto 2021. kontaktirali Marina Tomasova, danas 35-godišnjeg Zadranina koji je postao živuća legenda kazahstanske Astane, negdje pred dvoboj Hajduka i Tobola u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, rekao nam je da bi se volio vratiti u Hrvatsku. Nekih pola godine kasnije, u veljači prošle godine, ustvrdio je:

"U Hajduku rade sjajne stvari, ulaže se ozbiljan novac, dolaze odlični igrači, velika je euforija i da budem iskren, baš radi svega navedenog, volio bih da Hajduk više osvoji taj naslov. Sad, ove ili sljedeće godine, nebitno, ali volio bih da im se to dogodi".

E, pa, kako stvari stoje, Tomasov bi se ove zime mogao vratiti na Poljud i pomoći Hajduku da nadoknadi priličan zaostatak za Dinamom (šest bodova uz utakmicu više) i pokuša osvojiti naslov prvaka, prvi nakon 2005.

O Tomasovu se dosta toga zna, s nogometom je krenuo u matičnom Zadru, da bi 2009. prešao na Poljud. S Hajdukom je osvojio Kup, a u Splitu se zadržao više od tri godine. Prvo inozemno iskustvo imao je u Münchenu 1860, da bi se 2015. vratio u Lijepu našu, potpisavši za Kekovu Rijeku. U onoj šampionskoj sezoni 2016./17. sudjelovao je s golom i dvije asistencije, no već nakon dva kola spomenutog prvenstva, odnosno nakon godine i pol provedenih na Rujevici, potpisao je za aktualni klub Cristiana Ronalda Al Nassr, a onda se na ljeto 2018. otisnuo u daleki Kazahstan.

U Astani je Tomasov postao apsolutna legenda kluba, u 190 nastupa zabio je 90 pogodaka uz 75 asistencija, osvojio je četiri naslova prvaka države, a u dva navrata bio je i prvi topnik lige. Nudili su mu kazahstansko državljanstvo, ali nije ga prihvatio.

Sada bismo ga, u smiraj njegove karijere, ponovno mogli vidjeti na travnjacima HNL-a, u dresu kluba za koji navija i u kojem je zabio 17 pogodaka uz 19 asistencija u one dvije i pol godine koje je proveo na Poljudu.

Tomasov je ljevak, igra na desnoj strani napada, no, s obzirom na odlazak Biuka u MLS, mogao bi poslužiti Ivanu Leki i na upražnjenoj lijevoj strani... (nr)


Tagovi

HajdukMarin TomasovAstana

Ostale Vijesti