Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Bivši veznjak Dinama ostvario transfer karijere, za 1.5 milijuna eura odlazi u Saudijsku Arabiju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 19:47

U HNL-u je igrao samo za dvije momčadi - Dinamo i Inter Zaprešić

Nakon izvrsne dvije godine u CFR Cluju, gdje je u 97 nastupa skupio 18 pogodaka i pet asistencija, Karlo Muhar sada je preselio u Saudijsku Arabiju gdje će sada igrati za Al Oroobah koji je za njega izdvojio 1.5 milijuna eura.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Muhar je u mlađim uzrastima igrao za Lokomotivu i Dinamo, da bi onda prvo seniorsko iskustvo skupljao igrajući za drugu momčad Plavih koja se tada natjecala u Prvoj NL. Ukupno je za Dinamo II odigrao 76 utakmica, dok je u sezoni 17/18. odigrao i jednu utakmicu za prvu momčad Plavih, u 32. kolu kad je Rijeka na Maksimiru bila bolja s 1-0. U tom ogledu je svoj prvi i jedini nastup za prvu momčad Dinama odigrao i Gabriel Magalhães, danas stup obrane Arsenala.

U karijeri je prošao mnoštvo klubova, a prije nego što se otisnuo u inozemstvo, jednu sezonu odradio je u Interu iz Zaprešića iz kojeg za 300 tisuća eura odlazi u Lech Poznan. Igrao je još za Kayserispor i CSKA Sofiju prije nego što je prije dvije godine za svega 100 tisuća eura prešao u rumunjski CFR Cluj, a s odmakom od dvije godine ispostavilo se da mu je to bio jedan od najboljih poteza u karijeri.

Muhar je posljednje dvije sezone bio jedan od najboljih veznjaka u rumunjskoj SuperLigi, a sjajne igre naplatio je transferom karijere u Al Orobah. Odšteta je iznosila 1.5 milijuna eura, a u novom klubu vodit će ga Álvaro Pacheco koji je prošle sezone bio trener Vitorije Guimaraes. Al Oroobah je prošle sezone bio drugoligaš, na pojačanjima još uvijek rade, a jedini stranac u klubu uz Muhara zasad je belgijski vratar Gaëtan Coucke, s tim da se uskoro očekuje i dolazak 28-godišnjeg Emmanuela Boatenga. Inače, Al Orobah je ne tako davno vodio Dalibor Starčević, 49-godišnji Riječanin koji je nedavno sjeo na klupu marokanskog prvoligaša Moghreb Atlético Tétouana.

Svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Al Orobah igra u petak, 23. kolovoza, kad ih očekuje teško gostovanje kod Al Ahlija. Muhar za taj ogled neće konkurirati, stoga bi svoj debi za novu momčad mogao ostvariti pet dana kasnije kad njegovu momčad očekuje gostovanje kod Al Wehde.

S novim klubom Muhar je potpisao jednogodišnji ugovor. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karlo MuharClujnogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.Saudijska Arabijasaudijska nogometna liga

Ostale Vijesti