Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Bivši trener Liverpoola i Real Madrida želi Brunu Petkovića?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.07.23. | 12:44

Navodno je španjolski prvoligaš u potrazi za napadačkim rješenjem koje bi malo rasteretilo Iaga Aspasa.

S imenom Brune Petkovića već se neko tehnicira u sportskoj javnosti. Razlog je, kao i proteklih nekoliko prijelaznih rokova, jasan – napadača hrvatske reprezentacije se povezuje s brojnim klubovima, a prebivalište mu se mijenja praktički na dnevnoj bazi. Doduše, sasvim je jasno zašto se 28-godišnjaka seli s adrese na adresu, radi se o jednom od najatraktivnijih eksponata iz maksimirskog izloga. Nije samo on u toj priči, tu su još i Dominik Livaković, Josip Šutalo, a kvartet igrača koje se trpa u rubriku „odlasci“ zatvara Luka Ivanušec.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što se Petkovića tiče, znana je stvar da je Trabzonspor zagrijan za njegove usluge. Uostalom, priznao je to i strateg turskog kluba Nenad Bjelica, ustvrdivši kako je obavio inicijalne razgovore s centarforom Modrih, ali da s vrhuškom Dinama nije razgovarao o cifri tog posla.

No sada se u moru svakakvih informacija pojavila i još jedna, a koja može poslužiti više za razbibirgu nego kao tvrda i sigurna činjenica. Naime, talijanski novinar Matteo Moretto koji piše za stranicu Relevo danas je tvitnuo kako je Celta zainteresirana za dovođenje Petkovića.

Navodno je španjolski prvoligaš u potrazi za napadačkim rješenjem koje bi malo rasteretilo Iaga Aspasa koji u 36. godini teško podnosi zahtjeve prvog ranga španjolskog nogometa.

Brzim pregledom klupskog rostera, vidljivo je kako Celta, osim Aspasa, u napadačkoj liniji ima i 23-godišnjeg Norvežanina Jörgena Stranda Larsena (vrijednost mu je 11 mil. eura), 27-godišnjeg Santija Minu (četiri mil. eura) te 28-godišnjeg portugalskog igrača Gonçala Paciênciju (dva mil. eura), što znači da trener Rafa Benitez ima dosta napadačkih varijanti. Ali ako je vjerovati talijanskim izvorima, očito mu se dopada nogomet kakvog igra Petković i mogao bi mu pronaći mjesto u momčadi.

Premda, možda u klubu računaju na neke odlaska pa bi se u perspektivi otvorilo mjesto za Petkovića. No treba uzeti u obzir i platežnu moć španjolskog prvoligaša koji ipak ne stoji tako dobro kao klubovi iz gornjeg doma, pa je pitanje može li zadovoljiti Petkovićeve financijske apetite.

Kako god, nakon interesa Trabzona i nekih bundesligaša, sada se, navodno, i Celta interesira za napadača Modrih, no i dalje je to na razini samo interesa. (pz)



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićCeltaRafa Benitez

Ostale Vijesti