PhotoCredit: EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza
PhotoCredit: EXPA/ Newspix/ Piotr Kucza

Bivši napadač BiH oduševljen Lewom, iako za Poljsku dugo nije zabio iz igre: “Gledamo njegovu najbolju verziju”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.10.24. | 12:51

Može se zaključiti kolika je razlika u kvaliteti momčadi Barcelone i poljske reprezentacije

Formom koju pokazuje od početka ove sezone napadač Barcelone Robert Lewandowski plijeni s nekoliko strana. Poljski veteran je već zabio 12 golova u 11 utakmica Blaugrane, a i sa 36 godina ponovno se dokazuje kao jedan od najboljih napadača Europe.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Posljednji pojedinac koji je istaknuo sjaj Poljaka je bivši napadač Barcelone i Real Sociedada, još ranije Veleža Meho Kodro. Kako prenosi katalonski Sport, bivši izbornik i reprezentativac Bosne i Hercegovine (13 nastupa) u razgovoru za poljsko izdanje Goala nije sumnjao u kvalitetu Roberta Lewandowskog.

“Lewandowski je definitivno još uvijek među četiri ili pet najboljih napadača na svijetu”, kazao je nekadašnji napadač mostarskih Rođenih te nastavio naglašavati njegove izvrsne nastupe u tako poodmakloj dobi:

“To je fantastičan rezultat. Pogotovo s obzirom na njegove godine, iako sam već rekao da me njegove godine ne zabrinjavaju. Po mom mišljenju, gledamo najbolju verziju Lewandowskog u zadnje ili tri godine.”

BiH-stručnjak je također istaknuo “različite čimbenike” koji su Poljaku omogućili da nastavi briljirati na najvišoj razini:

“Robert je uvijek imao kvalitetu, tu se nema što raspravljati. No, izgleda i fizički vrlo dobro pripremljen. Vrlo je dinamičan i svakim pogotkom vraća samopouzdanje i raste. Osim toga, okružen je igračima u sjajnoj formi, poput Laminea Yamala i Raphinhe, koji mogu dobro igrati s njim.”

S obzirom na dosadašnju izvrsnu formu Lewandowskog, Kodro je čak prognozirao s koliko će golova poljski napadač završiti prvenstvenu sezonu:

“I općenito, Barcelona kao cjelina igra jako dobro. Jasno je da se Lewandowski osjeća vrlo ugodno kao vođa napada. Ako ovako nastavi, lako bi mogao postići 30 golova ove sezone u La Ligi.”

Kodro je istaknuo i napredak u igri Barcelone te izrazio uvjerenje da će ligaška utrka između dva El Clasico-rivala ove sezone biti izuzetno tijesna.

“Osim dva neuspjeha protiv Osasune i Monaca, Barcelona igra vrlo dobro. U ovoj momčadi postoji dinamika, postoji ravnoteža, samopouzdanje i jasan osjećaj kako žele igrati. Ova momčad ima više karaktera od momčadi prošle sezone.”

Međutim…

“Naravno, tu je Real Madrid, oni imaju najbolje igrače na svijetu. Svi znaju da će se i Madrid boriti za naslov, a sve govori da će se odlučivati ​​između ova dva kluba. Drugim riječima, klasično rivalstvo. Ipak, mislim da ovaj put borba za prvenstvo može trajati dugo, a po mom mišljenju bodovna razlika između ovih momčadi neće biti velika do kraja natjecanja.”

Nema sumnje da je Barcelona momčad koju treba gledati u La Ligi ove sezone. No, kako je naglasio Kodro, Real Madrid još uvijek može postaviti izazov za naslov s kvalitetom koju ima u svojoj momčadi. Ali s igračima poput Roberta Lewandowskog koji predvode napad momčadi, navijači Barcelone imat će puno toga za očekivati ​​ove sezone.

Drugi je par rukava poljska reprezentacija, suparnica Hrvatskoj u Ligi nacija. Prošli mjesec u Osijeku Vatreni su slavili 1-0, Lewandowski je u završnici pogodio gredu i tako se njegov niz minuta bez gola iz igre u dresu Poljske popeo na 567. Nije zabio ni na Euru u Njemačkoj, ali jest Škotskoj iz kaznenog udarca u pobjedi 3-2 na startu ovosezonske Lige nacija. U natjecateljskim utakmicama, pak, iz igre nije zabio čak 679 minuta. Dokaz i kolika je razlika u kvaliteti Barcelone i Poljske… (G)

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Robert LewandowskiBarcelonaLa LigaMeho Kodropoljska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti