REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Bivši igrač Kustošije oduševio u dresu Rennesa

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 07.10.24. | 13:35

Mladi Senegalac prošao je proces adaptacije u francuskom Rennesu gdje sve češće dobiva prilike.

Mikael Faye spojio je dvije utakmice u dresu Rennesa u koji je stigao ovo ljeto iz Barcelone. Nakon što je dobio dvadesetak minuta protiv PSG-a, u subotu je igrao na poziciji stopera protiv Monaca.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A sudeći prema reakcijama, prilično dobro. Iako je Rennes poražen 2-1, Faye je dobio palac gore od strane navijača Rennesa, ali još više od fanova Barcelone koji priželjkuju njegov povratak u Španjolsku.

Naime, Faye je otišao u Rennes u transferu vrijednom 12 milijuna eura ali uz dvije jake klauzule. U slučaju idućeg transfera Barceloni bi trebalo pripasti 25 posto od razlike između 12 milijuna i punog iznosa odštete. Prema onoj drugoj, Barcelona ga uvijek može vratiti u svoje radove za fiksnu odštetu od 35 milijuna eura.

Kakav god bio rasplet, zadovoljni će biti i u Kustošiji koja ga je stavila na nogometnu mapu. Podsjećamo, upravo je Germanijak donio prvi priču o sjajnom mladom beku kojeg je Andy Bara parkirao u Kustošiju kako bi se adaptirao na europski nogomet pa ga u višemilijunskom transfer prodao u Barcelonu. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mikayil FayeRennesKustošija

Ostale Vijesti