Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bišćan više ne uživa povjerenje većine u Dinamu, ako i dočeka Spartu, to će mu biti zadnja šansa!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 16:05

I u samom klubu sve je više oponenata aktualnog trenera, kojega vide kao glavnog krivca za konfuziju u momčadi. Čim počnu izlaziti imena potencijalnih nasljednika, a počela su, znate da se nešto kuha

Igor Bišćan 'visi'! To je jasno kao dan, aktualni trener, koji je dočekan uglavnom aklamacijom, čak i onih, koji nisu bili zagovornici novih vjetrova u Dinamu, sve se više suočava s okretanjem leđa i onih, koji su se donedavno kunuli u njega. Kao i uvijek, a sad pogotovo, u vremenima kad brod tone i kad je situacija daleko od idealne, svi će prstom uprijeti u trenera i za ono što je kriv i za ono što nije, svatko želi iz te bitke izaći neokrznut i svoje krive poteze i promašaje sakriti iza trenerovih propusta i loših odluka. A, mora se priznati, Bišćan je dao povoda za takve priče i kalkulacije, nećemo ništa novoga reći ako zaključimo da su neki to i jedva dočekali. I da su sad na štihu!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igor Bišćan, nakon ispadanja u sudačkoj nadoknadi u Ateni, ima sve više oponenata u klubu, sve je više onih koji njega vide kao glavnog krivca za konfuziju u momčadi, iako je istina, kao i uvijek, voda duboka. Navijači po društvenim mrežama pišu svašta, 'izvori bliski klubu', s ove ili one strane ispituju teren, a svima je zajedničko da sumnjaju u Igora Bišćana. Već nakon poraza u Zagrebu stizale su poruke da 'treba sam dati ostavku, ako je imalo pošten', a broj takvih poruka se nakon Atene višestruko umnožio. I, premda je Dario Šimić nakon utakmice plasirao rečenicu da 'svi u klubu stoje iza Bišćana i njegova stožera', jasno je da to nije baš tako. Zapravo, ni izbliza nije tako. Kad su se razišli, nakon dolaska u Zagreb, konzultirali se i pročitali stav javnosti, više ne misle jednako. Da, već ima onih, koji zagoravaju Bišćanov odlazak.

Napisali smo već ranije i stojimo kod toga, ne mislimo da bi smjena trenera u ovom trenutku išta jamčila, jer mnogi bi problemi ostali i odlaskom Bišćana, čak i da dođe Guardiola našao bi se u škripcu. Ali, to što mi mislimo, ne znači da atmosfera unutar i oko kluba nije sasvim suprotna. I, znamo iz iskustva, kad se počinju spominjati nova imena, kad poziv započne: 'što misliš o ovome ili onome', jasno je da se nešto kuha. Tko se spominje? Nema previše iznenađenja, sve su to ljudi, koji su već i ranije bili u krugu kandidata za trenera. Od Gorana Tomića i Sergeja Jakirovića do Vladimira Petkovića, Damira Krznara, Igora Jovićevića ili čak Gonzala Garcije. Svatko ima svoje zagovornike, neki su dostupni, neki nisu, neki su samo 'probni balon'. Ali, kad se počne pričati o konkretnim imenima, to gotovo uvijek znači početak kraja.

No, kako sad stvari stoje, svi pričaju, ali nitko nema hrabrosti presjeći. Jer, samo se jednom mogu sakriti iza trenera, a nisu sigurni da bi itko drugi jamčio neki prosperitet momčadi. A i znaju da je Bišćan simbol tog nekog, novog vala i ne žele se zamjeriti tom dijelu navijača. Dobili smo dojam da bi svi odahnuli kad bi Bišćan sam podnio ostavku, kad bi on presjekao i otišao s klupe. Uzdajući se u to da je i njemu teško raditi u ovakvim uvjetima i pod ovakvim pritiskom i da je svjestan da ne može izvući momčad iz krize. Ne dogodi li se to, sad je vjerojatno da će Bišćan sjediti na klupi i protiv Sparte u četvrtak, ali pod posebnim povećalom. To će mu biti zadnja šansa, krene li išta po zlu, ne pobijedi li Čehe u Zagrebu, teško će preživjeti. A onda mu slijedi Rijeka i svaka sljedeća mu je 'kvalifikacijska'. U svakom slučaju, ima žuti karton, idući mu je isključujući. Ako netko, ili on sam, već prije ne presječe...



Ostale Vijesti