Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Bio je velika nada Dinama, skidao 'penale' u Youth ligi, a večeras će braniti za HUNS-ovu momčad 'nezaposlenih'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.06.23. | 14:45

Momčad HUNS-a u srijedu navečer testirat će Jakirovićevu Rijeku, a na popisu te momčadi nalazi se nekoliko zvučnih, prvoligaških imena

Bio je jedan od junaka Dinamova hoda do četvrtfinala UEFA-ine Youth lige, kad su maksimirski 'Fakini' predvođeni Franjićem, Šutalom, Gvardiolom... srušili Bayern u Münchenu. Bio je dio Dinamove prve momčadi u europskim uspjesima zadnjih godina, uvijek u zapisniku, kao zamjena Dominiku Livakoviću i Danijelu Zagorcu. Ušao je u povijest slovenske lige, obranio je čak četiri jedanaesterca na jednoj utakmici, proglašen je dok je bio u Bravu, za jednog od najboljih golmana u Sloveniji. Lani je, vidjevši da u Maksimiru nikad neće doći na red, raskinuo ugovor s Modrima, otišao u Široki Brijeg, gdje je upisao 25 prvenstvenih utakmica, u njih 10 ostao je prazne mreže. Renato Josipović, o njemu je riječ, jedan od vratara, koji su u Dinamu obećavali i imali 'zacrtan' put, bio je i U21 reprezentativac, večeras će (srijeda, 19 sati) na Rujevici braniti za momčad HUNS-a, za momčad igrača bez ugovora!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Baš neobično, iako je u toj momčadi, koja je s godinama izgradila status dobre odskočne daske za igrače koji traže novi angažman, ima još zvučnih imena, bivših prvoligaških igrača, nismo u njoj očekivali Josipovića. Ali, eto, nikad se ne zna kojim će smjerom otići karijera, kad će doći u neku rupu i kad će igrači, čak i oni, koji su već napravili određene iskorake u karijeri, biti u situaciji da su bez kluba. Što se, konkretno, Josipovića tiče, vjerujemo da njegova pauza neće biti dugačka, ovaj HUNS-ov kamp, zapravo, dobro mu i dođe da se priprema za novi klub, jer, većina je klubova već i počela s pripremama za novu sezonu, bit će mu lakše uskočiti u trening. HUNS-ov kamp za igrače bez kluba sigurno je dobra ideja, koja već godinama daje rezultate, a utakmica protiv Rijeke mogla bi nekima od njih otvoriti poneka vrata.


Inače, osim Josipovića, koji je tu najzvučnije ime, za momčad HUNS-a igraju i Mislav Komorski, zatim donedavni standardni igrač Rudeša, s kojim je ušao u HNL, Antonio Boršić, Sacha Marasovic, Tomislav Knežević, nekadašnja Hajdukova nada i bivši igrač Šibenika Leon Kreković, nekad standardni igrač Lokomotive i strijelac pobjedničkog gola na Poljudu Oliver Petrak... Solidna momčad, sigurno i dobra proba za Jakirovićeve dečke na samom startu priprema. Ali i za njih prilika da ne budu još dugo bez kluba.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nogometni sindikatRenato JosipovićHNK Rijeka

Ostale Vijesti