Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Beljo: „U ovakvim utakmicama je najbitnije doći do tri boda na koji god način“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 20:52

Beljo je 'načeo' Andoru, a Hodža sve zapečatio u 86. minuti

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija je u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine G kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Slovačkoj, u Koprivnici svladala Andoru sa 2-0 (0-0) te s ta tri boda stigla na drugo mjesto ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Strijelci su bili Dion Drena Beljo u 60. i Veldin Hodža u 86. minuti. Do vodećeg gola Hrvatska je stigla u 60. minuti kada je nakon nekoliko odbijanja lopta stigla do Belje koji je snažnim udarcem sa 10-ak metara uspio zatresti suparničku mrežu.

"Nije bila jednostavna utakmica. Protivnik je stajao u dosta niskom bloku s pet iza, to je uvijek teško za probiti. Bili su dosta agresivni, puno su trčali. Možda je bila malo teža prepreka nego što smo očekivali, ali na kraju tri boda, idemo dalje", rekao je Beljo nakon utakmice.

Kako si vidio svoj gol?

"Soldo je predivno prebacio, našao sam se sam na drugoj stativi, na kraju sam išao što jače u gol desnom nogom da golman ne može reagirati i ušla je."

Nakon toga su se Andorci ipak otvorili.

"Protiv takvih protivnika uvijiek je najbitnije što prije zabiti taj prvi gol, onda je sve lakše, onda svaki igrač može preuzeti odgovornosti više. Tada smo počeli bolje igrati, bilo je još šansi, moglo je i bolje završiti, na kraju 2-0, zadovoljni smo. Imamo izuzetno kvalitetnu momčad, jake igrače koji igraju u ozbiljnim ligama i klubovima, ali u ovakvim utakmicama je najbitnije doći do tri boda na koji god to način bilo i na kraju se kvalificirati na Euro."

Slijedi Grčka.

"Znamo kakav nas protivnik očekuje, igramo na našem terenu, ne bojimo se nikoga, sve je u našim rukama i nogama, vjerujemo da ako budemo pravi da ćemo se kvalificirati."

Puno je djece bilo na stadionu.

"Lijepo je vidjeti da su stadioni puni, drago nam je da ima ljudi, uvijek je lijepo igrati pred publikom, odmah je bolja atmosfera."

Kako si zadovoljan formom u klubu?

"Došao sam u klub u kojemu napokon imam priliku igrati iz utakmice u utakmicu. Imamo puno utakmica. Formom sam zadovoljan, može biti i bolje i vjerujem da će i biti jer prošle godine nisam imao neku minutažu tako da vjerujem da sam iz utakmice u utakmicu sve bolji i da mogu sve više pomoći svojoj ekipi."

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska U21Dion Drena Beljo

Ostale Vijesti