Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Olić: „Ovakve utakmice su najteže za nas, a protiv Grčke moramo biti brži i čvršći u duelu“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 20:38

Izbornih mladih Vatrenih dao je svoje mišljanje nakon pobjede

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija je u susretu pretposljednjeg, 9. kola skupine G kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Slovačkoj, u Koprivnici svladala Andoru sa 2-0 (0-0) te s ta tri boda stigla na drugo mjesto ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Strijelci su bili Dion Drena Beljo u 60. i Veldin Hodža u 86. minuti.

"Kao što smo i očekivali. Prvo poluvrijeme bilo je dosta teško, Andora se branila s deset igrača. Uglavnom su se fokusirali na obranu i to im je držalo rezultat. Mi smo bili malo spori, dosta smo forsirali jednu stranu i nismo okretali strane kako bismo došli do više prostora i možda do više šansi", rekao je izbornik Ivica Olić pa nastavio:

"Na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo pokušati igrati brže i tražili smo centaršuteve jer smo imali Belju u šesnaestercu koji je svaku dugu loptu imao pod kontrolom. Obzirom na njegovu visinu i njihov deficit, bio je jako dominantan. Tako smo i dali prvi gol, nakon jednog centaršuta i druge lopte. Utakmica se otvorila, imao je Šotiček još jednu šansu prije asistenciju za Hodžu. Idealan scenarij bi bio da smo utakmicu otvorili ranim golom, sigurno bi bilo lakše, ali najvažnija su ova tri boda koja su upisana na terenu obzirom da su svi u najavama unaprijed upisali tri boda. Ovakve utakmice su najteže i najgore za igrače i nas, cilj nam je bio motivirati igrače obzirom na važnost utakmice".

Za tri dana mladi Vatreni ugostit će Grčku u izravnom dvoboju za drugo mjesto.

"Bit će to drugačija utakmica, imat ćemo više prostora. Oni će morati napraviti više u napadu, Andora nije imala nikakav cilj prema naprijed. To će biti druga utakmica, radi se o kvalitetnoj ekipi, morat ćemo biti brži, čvršći u duelu. Nadam se da ćemo se odmoriti i pripremiti."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica OlićHrvatska U21Kvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti