REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Bayern 'gazi' i odmara igrače za Dinamo: “Sad ne mislimo stati, gladni smo pobjeda. Hoćemo još i još...“

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 11:21

Njemački velikan u sjajnom je nizu na početku sezone, a ako se netko nadao da će utakmicu s Dinamom tretirati malo lakšom, dobro se prevario

Tri utakmice, tri pobjede. Ova zadnja posebno uvjerljiva, čak 6-1 na gostovanju kod Holstein Kiela, prvi pogodak u 14.sekundi, već na poluvremenu bilo je 0-4. Hat-trick Harryja Kanea, sjajno poluvrijeme Jamala Musiale. Bayern vraća svoj tradicionalni pobjedničkii mentalitet, nema sumnje da ovo baš i nije najbolji trenutak za gostovanje na Allianz Areni. A Dinamo čeka u utorak čeka upravo ta utakmica.

Kad Modriigraju s velikanima u Ligi prvaka uvijek se nadamo da će suparnik malo podcijeniti Dinamo, da će trener poštedjeti neke igrače za domaće prvenstvo. I da, pogotovo na samo startu Lige prvaka, sredinom rujna, ti velikani nisu još na pravoj radnoj temperaturi, jer tek hvataju zalet u sezonu. Uostalom, svoje najveće pobjede u tom natjecanju protiv Arsenala, Atalante ili Chelseaja, Dinamo je ostvario upravo u prvom kolu, kao što je u istom terminu pružio veliki otpor Realu ili još davno izvukao remi na Old Traffordu. No, sudeći po informacijama i porukama, koje stiže iz Münchena, momčad Sergeja Jakirovića ne čeka dobrodošlica. Niti neki 'drugi' Bayern. Već goropadna družina Vincenta Kompanyja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uostalom, i sam Kompany ponudio je nakon 'šestice' u Kielu baš takvu priču. Ovo nije bljesak, ovo je povratak Bayerna na staze stare slave.

"Bili smo dobri, ali moramo biti još bolji u utorak (protiv Dinama, nap.a.). A nakon toga, u onoj idućoj utakmici još bolji.", poručio je Kompany, koji ne dopušta da nakon visoke pobjede i pobjedničkog 'troskoka' na početku sezone momčad poleti i krene s opuštanjem. Naprotiv, sprema Dinamu 'tešku noć'.

"Dobra stvar ove utakmice jest i što smo na poluvremenu imali 4-0 pa smo mogli neke igrače i odmoriti za Dinamo! Svi će biti spremni za tu utakmicu."

Odmoriti za Dinamo? Eto, to je Kompanyjev način, ali i dosta logičan izbor. Mlad je stručnjak, prvi su mu mjeseci na klupi Bayerna, još se mora dokazivati. I, naravno, ne želi ništa prepustiti slučaju i dopustiti bilokakav posrtaj protiv Modrih. Tako je na poluvremenu zamijenio Musialu i Gnaybryja, kasnije i Komana, Boeya i Guerreira.

"Vraća se naš pobjednički mentalitet. I sad želimo tako nastaviti. U svakoj utakmici.", kazao je Kompany, a na sličnom su tragu i najiskusniji Bayernovi igrači Manuel Neuer i Thomas Müller.

"To je taj naš pobjednički mentalitet, tako moramo igrati. Sad ne mislimo stati, želimo stalno pobjeđivati. Gladni smo pobjeda, hoćemo još i još...", kazao je Neuer.

Thomas Müller ušao je u Kielu s klupe. U petak je napunio 35 godina, ali ni on nije sit Bayernovih trofeja i pobjeda.

"Izazovi postaju sve veći i moramo zadržati ovaj pobjednički niz. Zadovoljan sam kako sad izgledamo, no, moramo i dalje pobjeđivati, jer ovo još ne znači ništa, pogotovo u kontekstu onoga što nas čeka za dva tjedna.", razmišlja Müller, koji je time najavio ono što najviše intrigira Bayernove navijače. A to je utakmica protiv Leverkusena za dva tjedna, utakmica u kojoj Bayern želi revanš za prošlu sezonu, želi pokazati momčadi Xabija Alonsa, tko je vladar Bundeslige i da je 'ono' lani bila samo slučajnost. A Dinamo je jedna prepreka na tom putu, svojevrsna priprema za Leverkusen. I Bayern Modre shvaća vrlo ozbiljno, jer, želi bildati taj svoj pobjednički gen.

"Naši ciljevi su ove sezone veliki. Želimo osvojiti Ligu prvaka i sve domaće trofeje.", poručio je nakon trijumfa u Kielu sportski direktor Max Eberl. Sve je jasno, Bayern ni za koga nema popusta, neće imati ni za Dinamo! Svi koji su se nadali da bi Bavarci u utorak mogli malo skinuti nogu s gasa, sad su dobili potvrdu da u Münchenu razmišljaju sasvim suprotno. Kad Kompany odmara Musialu za Dinamo, onda tu i ne treba ništa dodati. Osim nadati se da će nogomet još jednom pokazati koliko je nepredvidljiv i čudesan!



Tagovi

GNK DinamoBayernVincent KompanyLiga prvakaJamal MusialaHarry Kane

Ostale Vijesti