REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Barcelona se mogla riješiti financijskih briga, ali je otišla drugim putem: "Ovo što rade je katastrofa"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 15:11

Nakon što se Laporta vratio predsjedničku fotelju Barçe, razgovarao je s Ratcliffeom o potencijalnoj kupnji

Barcelona nema za kikiriki – to je jedini točan opis financijskog stanja koji trenutno vlada u redovima katalonskog diva. Kako drugačije komentirati činjenicu da Katalonci nisu mogli mečirati traženih 23 milijuna eura koliko je Al Nassr ponudio Interu za Marcela Brozovića? U današnjem nogometnom biznisu ta cifra uistinu jest – kikiriki.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

O tome će i Joan Laporta, predsjednik kluba koji je osjetio obavezu obratiti se navijačima uslijed još jednog zahtjevnog prijelaznog roka.

„Brozović, Zubimendi i Kimmich su preskupi. Ti se poslovi neće odvijati zbog financijskih zahtjeva", kratko je kazao Laporta u razgovoru za TV3.

A cijela stvar je, donosi Daily Mail, mogla izgledati bitno drugačije. Naime, sir Jim Ratcliffe, britanski milijarder koji stoji iza ponude za kupnju Man. Uniteda, htio je prije toga kupiti pola Barcelone.

Nakon što se Laporta vratio predsjedničku fotelju Barçe, razgovarao je s Ratcliffeom o potencijalnoj kupnji, od koje se na koncu odustalo jer bi taj potez bio „previše politički“.

Nakon što je Ratcliffe čuo da Barcelona planira prodati dobar dio televizijskih prva kako bi zakrpali financijske rupe, pokušao je Laportu odgovoriti od toga.

„Rekli smo im, nemojte to raditi, mi ćemo uložiti dvije ili tri milijarde, renovirati Nou Camp i dobiti 50 posto vlasništva, i potpisati ugovor da taj udio nećemo nikada prodati. Naš interes bio je nogometnog smisla, a ne zarade. Mislim da bi to funkcioniralo“, istaknuo je Ratcliffe.

„Pričali smo o tome, ali na kraju su oni mislili kako tako nešto ne bi prošlo kod navijača. Put kojim su krenuli vodi u katastrofu. Pokušali smo im ukazati na to. To su sve kratkoročni planovi zbog kojih bi klub u budućnosti mogao još više patiti“, dodaje Britanac. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BarcelonaManchester UnitedJim Ratcliffe

Ostale Vijesti