EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle

Ante Rebić urbi et orbi kritizirao izbornika Dalića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.06.21. | 18:39

Čini se da je Rebić nezadovoljan stanjem u reprezentaciji..

Dva dana od šokantnog ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva, gdje smo osim poraza svjedočili i nekim zbilja neobjašnjivim scenama oko naše klupe, pristižu ishitrene izjave našeg napadača Ante Rebića.

Napadač Milana ima prvenstvo za zaborav. Nije opravdao povjerenje koje mu je dao izbornik Dalić. Bio je starter u sve četiri utakmice koje smo igrali, no učinak je ostao na nuli. Isto tako, javnost već danima traži krivca za slučaj “kopačke” gdje je upravo Ante mijenjao opremu za vrijeme protivničkog napada koji je doveo Furiju do izjednačujućeg pogotka. Neki upiru prstom u njega, neki u izbornika, a mi i dalje ne znamo što se točno dogodilo da imamo igrača manje dok se branimo od napada pri vodstvu 1:0.

Da Rebić nije "prespavao" neobičnu utakmicu sa Španjolskom najbolje se vidi po njegovim izjavama koje je danas poslijepodne objavio na Instagramu, gdje ga prati nemalih 760 tisuća ljudi.

U seriji objava je prvo obznanio kako je igra Vatrenih s**** zadnje dvije do tri godine, a onda i kriptično prozvao izbornika:

“… osobno mi je žao da nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju, + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu”

Posve je jasno da je ova kritika upućena Zlatku Daliću koji je najavio da će na poziciji izbornika reprezentacije vjerojatno ostati do isteka ugovora iduće godine.

Kako će se postaviti Dalić na ovakve provokacije? I za vrijeme prvenstva se na trenutke činilo kako kolektiv izlazi iz “momčadskog” okvira. Ako i jest nečiji ego narušio odnose u svlačionici, kako će Dalić takve problem rješiti, jer identite naše reprezentacije upravo počiva na tom zajedništvu.

Rebić se odlučio komunicirati s pratiteljima o osjetljivim temama javno. To dovoljno govori da negdje u komunikacijskom kanalu između njega i izbornika “šteka”, a ovakvi “ispadi” sigurno neće primiriti situaciju. Moramo dodati da je tu bilo i "packi" prema TV komentatorima, pa se tako Rebić odvažio savjetovati da se ostave gemišta i navijaju za Hrvatsku.

Srećom, pred Vatrenima je ljeto bez reprezetnativnih obaveza. Okupljanje će doći na red tek krajem kolovoza, ususret nastavku kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Mundijal u Katar. Čeka nas teško gostovanje u Rusiji, a Dalić do taba mora pomiriti nezadovoljne, ili odraditi neke radikalnije poteze. Puno toga se zasniva na odnosu izbornika i kapetana Modrića.

Rebić? On mora dobro razmisliti o svojoj igri, komunikaciji i načinu na koji se ophodi prema izborniku.


Tagovi

Ante RebićZlatko DalićHrvatskaEURO

Ostale Vijesti